Ліниві голубці для ледачих! Ви так вважаєте? Не тут-то було! Часу на приготування страви знадобиться порівняно чимало (звичайно, менше ніж на приготування звичайних голубців з м’ясом і рисом), але ж варто потрудитися, щоб хоча б трохи урізноманітнити своє меню, оновити його новою подачею звичних страв. Вийде 100% смачно, а саме приготування вас, однозначно, захопить.
Інгредієнти для приготування ледачих голубців з фаршем:
- капуста білокачанна – 300 г
- фарш м’ясний (яловичина або свинина) – 200 г
- рис – 1 склянка
- морква – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- соняшникова олія – 15-20 мл
- сіль і перець мелений – за смаком
- солодкий томатний соус – 1 склянку
Рецепт приготування ледачих голубців з фаршем і рисом:
Спочатку потрібно дрібно нашаткувати білокачанну капусту, постарайтеся зробити шматочки дуже маленькими, щоб потім у страві відчувався смак і запах капусти, а сама вона, «разомлела» в духовці.
Залити окропом нашатковану капусту, залишити на 5 хвилин, потім воду злити, а капусту віджати руками.
Рис промити, залити крутим окропом у співвідношенні 1:2, не перемішувати, варити без кришки 20 хвилин на помірному вогні. Остудити.
Овочі (цибуля і морква) очистити, подрібнити, на олії підсмажити, звичайно, помішуючи, так як подрібнені овочі швидко підгорають на сковорідці, особливо, якщо вони розташовуються ближче до бортикам сковороди.
Змішати разом і перемішати рис, м’ясний фарш, підсмажені овочі, спеції та сіль.
Додати віджату капусту, перемішати. Фарш для ледачих голубців повинен бути збалансованим за складом, тобто м’яса і рису в ньому має бути приблизно однаково, капуста теж займає більше третини «місця».
Злегка відбити фарш руками і приступити до ліплення ледачих голубців. До речі, якщо фарш розсипається, можна додати жовток курячого яйця, а також трохи борошна або манної крупи.
Мокрими руками набрати приблизно 3-4 ст. ложки фаршу і в долоньках сформувати велику котлету. Це і будуть ліниві голубці! Форму для духовки, змастити маслом, розкласти голубці з фаршем і рисом, залишити між ними небагато місця. Поставити форму в духовку на 20 хвилин, виставивши 220С.
Після чого полити голубці солодким томатним соусом, можна сумішшю соусу з майонезом, можна залити розведеною водою томатною пастою або томатним соком. Зовсім не потрібно, щоб голубці плавали в соусі, досить зверху рясно змастити. Запікати з соусом ще 25-30 хвилин при 220С.
Ситні і ароматні ліниві голубці з фаршем, рисом і капустою готові!
Приємного всім апетиту!