Якщо ви шукаєте рецепт самих-самих «ледачих» пельменів – це якраз те, що може підійти для самих зайнятих! Чому ж вони самі ледачі? Тому що в цьому рецепті навіть готувати пельменний тісто вам не буде потрібно. Маючи в наявності тонкий лаваш фарш і, вважайте, ви позбавлені від замісу тіста і трудомісткого процесу ліплення. Однак і такі пельмені вимагають певного дотримання рецептури, так що ледарювати на всі сто – не вийде!.. А який саме рецептури – читайте і дивіться далі!
Інгредієнти для приготування ледачих пельменів з лаваша:
- фарш свино-яловичий – 0,4-0,5 кг
- лаваш вірменський тонкий – 2 шт.
- батон білий – 2 скибочки
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- морква велика – 1 шт.
- яйце куряче – 1 шт.
- помідори свіжі /томатний соус – 150 г/150 мл
- сметана 15% жирності – 150 мл
- рослинне масло
- сіль – за смаком
- приправи для фаршу або котлет – за смаком
Рецепт приготування ледачих пельменів з лаваша:
Даний рецепт лінивих пельменів передбачає не традиційне відварювання, а гасіння в глибокій сковороді, тому щоб уникнути пригорання необхідно підготувати для них овочеву подушку. До того ж солодка морква і обсмажену цибулю додадуть фаршу додатковий смак.
Спочатку потрібно підготувати овочі для обсмажування – очистити, подрібнити і натерти не занадто крупно: цибулю нарізати ножем, а моркву натерти на середній, а краще всього, на крупній тертці. Обсмажити на рослинному маслі близько 3-4 хвилин. Овочева подушка готова, можна приступити до приготування фаршу.
Для наповнення ледачих пельменів змішати свино-яловичий фарш, замочену у воді або молоці і віджату білу булку або батон (можна замінити тертою сирою картоплиною), приправи для фаршу або котлет, сіль, яйце. Фарш добре перемішати.
На лаваш намазати тонким шаром отриманий фарш, розподілити виделкою, щоб по всій поверхні лаваша вийшов рівний шар.
Скрутити лаваші рулетами, залишити на кілька хвилин, щоб лаваш увібрав в себе рідину з фаршу і злегка розм’як, так його буде легше нарізати шайбами.
Трубочки з фаршем нарізати однаковими по висоті шматочками (близько 2 см) і викласти на овочеву подушку зрізами вниз і вгору. Залишайте між шайбами місце, щоб надалі залити їх приготованим сметанним соусом, і кожен пельменів виявився оточений рідиною і добре протушился.
Для соусу змішати звичайну 15% процентну сметану і, на вибір, подрібнені в блендері свіжі помідори чи готовий томатний соус (можливо кетчуп).
Соус посолити, перемішати до однорідного кольору, залити пельмені.
Гасити ліниві пельмені з лаваша слід так: сковороду поставити на вогонь, довести соус до кипіння, вогонь зменшити, тушкувати пельмені 20 хвилин під кришкою. Потім вогонь під сковородою вимкнути, але кришку не знімати ще 10 хвилин. Тепер ліниві пельмені абсолютно готові!
Смачного!