Взимку, коли така кількість соковитих і яскравих цитрусів, пропонуємо приготувати дуже смачний джем з апельсинів. Завдяки мікрохвильовій печі, готується такий джем дуже швидко, практично за лічені хвилини. Подавати апельсиновий джем можна до ранкових тостів, млинців, оладок або ж використовувати як начинку для пончиків і пиріжків.
Інгредієнти для приготування варення з апельсинів (250-300 г):
- апельсини – 2 шт., вагою близько 800 г
- цукор – 150 г
- лимон – 0,5 шт.
Рецепт приготування апельсинового джему в мікрохвильовці:
У апельсинів зріжте шкірку разом з білими плівками.
Ножем акуратно виріжте часточки, не захоплюючи щільні перегородки.
Перекладіть апельсинові часточки в чашу блендера. З решти перегородок руками вичавити весь сік прямо в чашу. Також вичавте і додайте сік половини лимона.
Додайте цукор. Його кількість підбирайте на смак, залежно від солодощі апельсинів.
Подрібніть апельсинові часточки з цукром до отримання однорідної маси.
Перелийте її у велику скляну ємність, яку можна ставити в мікрохвильову піч.
Поставте ємність з апельсиновим пюре в мікрохвильовку і уваривайте її 7 хвилин при потужності 800 Вт. Під час варіння апельсинова маса буде дуже пінитися, тому обов’язково беріть миску з високими бортами, щоб маса «не втекла».
Через 7 хвилин миску дістаньте, а вміст ретельно перемішайте. Поверніть апельсиновий джем в мікрохвильовку і ще раз уварите його протягом 7 хвилин при тій же потужності. За бажанням, якщо по закінченню друге 7 хвилин, джем вийшов недостатньо густим, можете його ще раз уварити протягом декількох хвилин, але враховуйте, що при охолодженні він ще трохи загусне.
Ось і все. Апельсиновий джем готовий. Дайте йому повністю охолонути, перекладіть в чисту суху банку і зберігайте в холодильнику.
Подавайте джем з булочками, млинцями або оладками.
Смачного!