Ці колобки з сиру – відмінна альтернатива звичайним сирників! Адже іноді, щоб урізноманітнити сніданки або обіди, особливо для дітей, доводиться дуже постаратися і подати до столу щось абсолютно нове, цікаве, та ще й смачно-корисне. Безумовно-дієтичним блюдом сирні колобки назвати не можна, з-за обжарювання кульок у фритюрі, але і занадто жирними, «важкими» вони не будуть, якщо дотримуватися технології приготування. Так що сміливо пригощайте своїх непосид і чомучок такими чудовими пончиками і спробуйте самі!
Інгредієнти для приготування сирних колобків:
- сир – 350 г
- цукор – 150 г
- борошно пшеничне – 2,5 склянки
- розпушувач – 1,5 ч. л.
- сіль – 0,5 ч. л.
- ванілін – 1 г
- яйця курячі – 2 шт.
- родзинки – 1 жменя (за бажанням)
- рослинне масло – 200-300 мл
Рецепт приготування сирних колобків:
В глибоку миску або салатник відповідного обсягу вбити яйця, додати до них сухі інгредієнти для колобков – дрібнокристалічний цукор, ванілін, сіль і розпушувач.
Збити яєчно-цукрову рідку суміш віночком або блендером, але не занадто довго. Як тільки з’являться перші бульбашки повітря – можна додавати в суміш сир. Сир вибирайте не дуже сухе, інакше надалі ваше тісто для колобків може погано ліпитися, а самі колобки будуть розвалюватися. Можна перед додаванням до основних інгредієнтів протерти його через залізний дрібний друшляк або заглибним блендером розім’яти.
Коли сир і яєчно-цукрова маса з’єднаються – всипати борошно. Спочатку додати дві склянки борошна (попередньо просіяти), а решту пів склянки залишити для підмішування в тісто в процесі формування колобків.
Приблизно таке тісто для колобків має вийти у вас – воно не туге, не забите борошном, злегка липке – те, що потрібно!
Формовку сирних колобків починаємо з відділення невеликого шматочка тіста від загальної маси, далі потрібно легко припудрити шматочок тіста борошном, щоб не липло до рук. Сформувати круглу коржик, в центр якої покласти кілька родзинок (за бажанням). Розмір кульки – трохи менше або як волоський горіх. Не варто робити колобки більше, тісто всередині може просто не встигнути приготуватися.
Скатати кульки долонями, викласти на присипану жменею борошна кухонну дощечку.
Тим часом дуже інтенсивно розпалити в невеликій каструльці або фритюрниці рослинне масло. Опустіть у масло пробна кулька – він повинен відразу «запузыриться». Бажано смажити вироби кількома порціями, щоб кожен кульку смажився повністю занурений в гарячому маслі. Обсмажувати колобки по три-чотири штуки, перевертаючи шумівкою, щоб з усіх боків кульки золотились рівномірно. Загальний час обсмажування колобка – 5 хвилин, на середньому або помірно середньому вогні.
Для того щоб прибрати надлишки масла – викладаємо колобки на паперові кухонні щільні рушники, які відмінно вбере жир.
Сирні колобки готові!
За бажанням присипте або обваляйте їх у цукровій пудрі.
Смачного!