500 рецептів
Різне

Як зробити макарони в домашніх умовах?

by admin 25 Липня, 2017 No Comments

Серед безлічі способів приготування пасти/макаронних виробів виділимо повністю ручний — без машин для замісу, розкочування і нарізки. Досить пружне тісто на жовтках зажадає фізичних сил, терпіння, часу, але смак, щільність, текстура «аль денте» порадують і в супах, і в гарнірі.

Як зробити макарони в домашніх умовах – Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 180 г
  • оливкова олія – 30 мл
  • яйця (тільки жовтки) – 4 шт.
  • сіль – 3 г

як зробити макарони в домашніх умовах - інгредієнти

Як зробити макарони в домашніх умовах – Покроковий рецепт з фото:

Просіваємо всю норму пшеничного борошна, додаємо сіль — перемішуємо.

борошно

Для тесту на жовтках білки не потрібні, відокремлюємо їх і залишаємо іншим рецептом. Відзначимо, для 180 г борошна необхідно використовувати великі яйця (відповідно — з великими жовтками) або замість чотирьох жовтків взяти п’ять. Рекомендуємо діяти по ходу замісу і при сухій, занадто розсипчастою структурою збільшувати дозування яєць/жовтків.

яєчні жовтки

Вливаємо оливкову або іншу рослинну рафіновану олію — енергійно збиваємо до шовковистою консистенції.

жовтки

Переливаємо жовтково-масляний складу до борошна.

борошно з жовтками

Спочатку перетираємо пальцями або розмішуємо виделкою до появи різнокаліберних фрагментів.

розмішати

Потім, докладаючи зусилля, стискаємо, трамбуем і збираємо пластівці в грудку. Переносимо на стільницю і приступаємо до активного замісу — продовжуємо роботу приблизно 15 хвилин, досягаємо еластичності. Якщо пекарських навичок не надто багато, влийте пару столових ложок окропу за принципом заварного тіста — фактура швидко стане м’якою, більш податливою.

тісто

Скачуємо кулю, загортаємо плівкою і даємо тісту відпочити півгодини.

тісто на жовтках

Ділимо колобок на дві-чотири частини і кожну розкачуємо на посипаній борошном поверхні максимально тонко — товщина пласта для домашньої локшини повинна досягати близько 1 мм.

тісто для макаронів в домашніх умовах

Звертаємо щільно рулоном, розрізаємо локшиною бажаної ширини.

як зробити макарони в домашніх умовах

В одній з коржів вирізаємо кола, стягаємо до центру складками і щільно притискаємо пальцями — формуємо «метелики»-фарфалле або макарони-бантики. Обрізки рубаємо дрібно-дрібно, майже в крихту, яка хороша для бульйонів, легких супів і юшок.

домашні макарони

Розкладаємо домашні макарони на просторому деку, просушуємо, швидше — біля джерела тепла.

як зробити макарони

Макарони, зроблені в домашніх умовах за цим рецептом, відразу ж готові для варіння. Дрібним потрібно 2 хвилини, тонкої локшини — близько 3-4 хвилин і фарфалле — 4-5 хвилин.

макарони в домашніх умовах

Просушені макаронні вироби домашнього приготування зберігаємо у сухому місці, упакувавши в паперові пакети, мішки з натуральної тканини або харчові контейнери.

як зробити макарони в домашніх умовах

Смачного!

Інші рецепти:

Мариновані голубці з морквою по-корейськи - рецепт з фото

Цибульні пироги - Покроковий рецепт з фото

Яєчна локшина домашня - Покроковий рецепт з фото

Соус песто: рецепт в домашніх умовах покроково з фото

Торт Цукотто – покроковий рецепт з фото

Як сушити гриби правильно

  • Previous Маковий рулет з дріжджового тіста – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Як зробити нугу в домашніх умовах? – Рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли