Консервована ванільна груша — корисне і смачне ласощі, яке може приготувати навіть недосвідчений кухар всього лише з декількох інгредієнтів. Для цього десерту грушу потрібно використовувати соковитий, щільний, без значних пошкоджень. Цей спосіб консервації груш часточками дозволяє максимально зберегти структуру груші, а також її насичений колір. Родзинку десерту надає ваніль, яка добре поєднується з грушею, створюючи ароматний дует.
Інгредієнти для консервації груш часточками:
- груші – 1 кг
- цукор – 6 ст. л.
- ванілін – 3 г
- кислота лимонна – 8 г
- вода
Груші консервовані часточками – рецепт з фото:
Грушу ретельно треба вимити водою, відірвати хвостики, розрізати навпіл і акуратно витягти непотрібні нутрощі. Потім груші нарізати часточками, при бажанні можна обрізати шкірку.
Тару для закрутки потрібно добре вимити содою, повністю висушити, обдати парою або використовувати інший метод стерилізації. З кришками вчинити так само. Зазначене кількість продуктів розрахована приблизно на 3 банки по 0,5 літра.
Часточки груш максимально щільно завантажити в підготовлену тару, щоб не було сильних просвітів. Залити гарячою водою до самих країв і відставити на пару хвилинок.
Потім воду з банок перелити в алюмінієву ємність, груші залишити в банках. Мисочку з водою встановити на плиту, висипати відміряну кількість цукрового піску.
Після закипання нагрівання знизити до мінімального, всипати кислоту і ванілін. Через хвилинку мисочку відставити на стіл.
знову залити Приготовленим сиропом баночки зі шматочками груші. Потім необхідно провести пастеризацію банок з вмістом без герметизації. Час пастеризації — 20 хвилин.
Після банки герметично закрити і поставити денцем вгору, охолоджувати скло під щільною тканиною.
Груші, консервовані часточками, по цьому рецепту відмінно зберігаються в квартирі.
Взимку часточками груш можна начиняти випічку, а сироп використовувати для її просочення.
Смачного!