500 рецептів
Різне

Груші консервовані часточками – рецепт з фото

by admin 13 Липня, 2017 No Comments

Консервована ванільна груша — корисне і смачне ласощі, яке може приготувати навіть недосвідчений кухар всього лише з декількох інгредієнтів. Для цього десерту грушу потрібно використовувати соковитий, щільний, без значних пошкоджень. Цей спосіб консервації груш часточками дозволяє максимально зберегти структуру груші, а також її насичений колір. Родзинку десерту надає ваніль, яка добре поєднується з грушею, створюючи ароматний дует.

Інгредієнти для консервації груш часточками:

  • груші – 1 кг
  • цукор – 6 ст. л.
  • ванілін – 3 г
  • кислота лимонна – 8 г
  • вода

інгредієнти

Груші консервовані часточками – рецепт з фото:

Грушу ретельно треба вимити водою, відірвати хвостики, розрізати навпіл і акуратно витягти непотрібні нутрощі. Потім груші нарізати часточками, при бажанні можна обрізати шкірку.

груші часточками

Тару для закрутки потрібно добре вимити содою, повністю висушити, обдати парою або використовувати інший метод стерилізації. З кришками вчинити так само. Зазначене кількість продуктів розрахована приблизно на 3 банки по 0,5 літра.

банки

Часточки груш максимально щільно завантажити в підготовлену тару, щоб не було сильних просвітів. Залити гарячою водою до самих країв і відставити на пару хвилинок.

груші консервовані часточками рецепт з фото

Потім воду з банок перелити в алюмінієву ємність, груші залишити в банках. Мисочку з водою встановити на плиту, висипати відміряну кількість цукрового піску.

цукор і вода

Після закипання нагрівання знизити до мінімального, всипати кислоту і ванілін. Через хвилинку мисочку відставити на стіл.

ванілін

знову залити Приготовленим сиропом баночки зі шматочками груші. Потім необхідно провести пастеризацію банок з вмістом без герметизації. Час пастеризації — 20 хвилин.

стерилізація

Після банки герметично закрити і поставити денцем вгору, охолоджувати скло під щільною тканиною.

консервація груш часточками

Груші, консервовані часточками, по цьому рецепту відмінно зберігаються в квартирі.

груша консервована часточками

Взимку часточками груш можна начиняти випічку, а сироп використовувати для її просочення.

груші консервовані часточками рецепт

Смачного!

Інші рецепти:

Різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами - рецепт з фото

Самса з куркою – покроковий рецепт з фото

Торт Цукотто – покроковий рецепт з фото

Яйця в булочці в духовці - рецепт з фото

  • Previous Закрита піца з куркою – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Капкейки «Тірамісу» – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки