500 рецептів
Випічка

Закрита піца з куркою – Покроковий рецепт з фото

by admin 12 Липня, 2017 No Comments

З приходом весни кожен день сонечко все більше і більше буде радувати нас своїм теплом. А це означає, що зовсім скоро розпочнеться сезон пікніків! Багато господинь, напевно, вже розмірковують на тему, що краще з собою взяти на природу. Овочі і м’ясо звичайно незамінні, але ми пропонуємо урізноманітнити дане меню і тому ділимося з вами рецептом закритої піци. Від звичної нам відкритої піци, вона відрізняється лише своєю формою. Завдяки своїй закритій формі таку піцу зручно брати не тільки на пікнік, але можна дати дитині в школу. А з начинками можна завжди експериментувати!

Інгредієнти для приготування закритої піци:

Для тіста:

  • борошно пшеничне – 460 г
  • сироватка (або вода) – 250 мл
  • дріжджі свіжі пресовані – 12 г (або сухі 1 ч. л.)
  • масло оливкове – 1 ст. л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • сіль – 0,5 ч. л.

інгредієнти для тіста

Для начинки:

  • томатний соус – 5 ст. л.
  • курка (відварене, запечене або копчене філе) – 300 г
  • печериці свіжі – 3 шт.
  • кукурудза консервована – 4 ст. л.
  • сир твердий – 200 г
  • свіжий базилік – за бажанням

інгредієнти для начинки піци

Рецепт приготування закритої піци з куркою:

Займемося приготуванням тіста для піци. Сироватку або воду підігріваємо до теплого стану (температура повинна бути трохи вище температури тіла людини). Всипаємо в неї цукор і раскрошенные свіжі дріжджі. Залишаємо хвилин на 5, так дріжджі простіше перейдуть у розчин. Потім перемішуємо, щоб дріжджі і цукор розчинилися.

дріжджі в сироватці

Додаємо столову ложку оливкової олії.

масло

Борошно просіваємо з сіллю і за кілька прийомів вводимо в рідину. Відразу всю муку не додавайте, так як, в залежності від якості, вам може знадобитися трохи менше або більше. Отримане тісто обов’язково вимішуємо протягом 5-7 хвилин до отримання гладкого і м’якого колобка. Якщо у вас є хлібопічка або комбайн, то цю задачу можете довірити їм.

борошно

скачуємо Тісто в кулю і кладемо в миску, змащену тонким шаром масла. Накриваємо миску плівкою або рушником і залишаємо в теплі на 1 годину.

тісто для піци

Поки тісто підходить, можна зайнятися начинкою. Для начинки закритої піци підійде все, що у вас знайдеться в холодильнику: відварна курка, ковбаса, шинка, гриби, помідори, болгарський перець та багато чого іншого, але не варто захоплюватися. Занадто багато інгредієнтів для начинки не беріть, для однієї піци використовуйте 2-3 види інгредієнтів, не рахуючи сир і соус. В якості томатного соусу можна використовувати готовий кетчуп.

Всі інгредієнти для начинки подрібнюємо. В даному випадку курку та гриби нарізаємо тоненькими скибочками, а сир натираємо на крупній тертці.

Через годину повертаємося до тесту. За цей час вона значно збільшиться в розмірі. Обминаємо тісто і ділимо на 5 рівних частин. Кожну частину підкочуємо в гладкий кульку.

тісто для закритої піци

Беремо 1 колобок тіста, інші прикриваємо рушником або плівкою, щоб не підсихали. Тісто розгортаємо в тонку круглу коржик.

томатний соус

На половину коржа викладаємо начинку. Першим шаром йде соус, далі курка з грибами, кукурудза і зверху додаємо щедру жменю тертого сиру. За бажанням всередину кожної піци також можна додати кілька листочків свіжого базиліка.

начинка

Формуємо закриту піцу. Для цього накриваємо начинку вільної частиною тіста і ретельно защипуємо краю. У нас повинен вийти пиріжок у формі півмісяця. На поверхні піци робимо надрізи або проколи, через які буде виходити пар.

закрита піца

Перед випічкою зверху піцу можна додатково змастити невеликою кількістю соусу і присипати тертим пармезаном або збризнути оливковою олією і присипати сухими травами, а можна залишити як є.

італійська закрита піца

Піца готова, можна відправляти її в піч. Випікати закриту піцу прийнято при високих температурах, тому розігріваємо духовку до 230-240 С, також разом з духовкою розігріваємо і деко, на якому будемо пекти. На гарячий деко акуратно укладаємо піцу (не забуваємо про пергамент і для економії часу і місця на один лист додайте 2 піци) і відправляємо в духовку. Випікатися така закрита піца з куркою буде близько 10-12 хвилин (час залежить від розміру та від температури в духовці). Піца готова буде легкого золотистого кольору. Даємо їй трохи охолонути, прикривши чистим рушником, і подаємо до столу.

закрита піца з куркою

Італійська закрита піца готова!

закрита піца

Смачного!

Інші рецепти:

Торт «Повітряний снікерс» - Покроковий рецепт з фото

пахлава Медова з горіхами - Покроковий рецепт з фото

Японський хліб Хоккайдо - Покроковий рецепт з фото

Вишневий тарт - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Компот з аличі і абрикосів на зиму – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Груші консервовані часточками – рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки