Сьогодні пропонуємо запасливим хазяєчкам рецепт концентрованого компоту з абрикосів і аличі на зиму. Він закривається в маленькі баночки з невеликим додаванням води. Практично це заготівля фруктів у власному соку. Колір і смак такого компоту дуже насичений і яскравий. Відкривши його взимку і розбавивши водою, вийде відмінний легкий компот. Звичайну воду можна замінити газованої, тоді вийде цікавий напій.
Інгредієнти для приготування компоту з аличі та абрикоса:
- абрикоси – 6 шт.
- алича жовта – 10 шт.
- цукор – 180 г
- вода – 350 мл
Компот з аличі і абрикосів на зиму – рецепт з фото:
Підготувати аличу, вибираючи тільки стиглі і щільні ягоди без значних пошкоджень. Плоди добре вимити у воді.
Абрикоси також сполоснути водою, розділити на дві половинки і вийняти кісточки, кожну частину розрізати ще навпіл.
Підготовлені фрукти завантажити відповідний за обсягом сотейник. З аличі не потрібно вийняти кісточки, досить просто проколоти зубочисткою кожну ягідку.
В ємність всипати порцію цукрового піску, зазначену в рецепті.
Туди ж влити відміряну кількість чистої води, поставити ємність на плиту. На конфорці встановити середній вогонь, довести компот з аличі з абрикосами до кипіння, тушкувати 5 хвилин. При бажанні можна додати ще цукрового піску, все залежить від солодощі фруктів, які ви використовуєте.
Після закінчення часу фрукти повинні стати м’якими. Ложкою витягти піну, яка утворилася на поверхні, прибрати сотейник з плити.
Заздалегідь простерилізувати тару, в якій буде зберігатися компот. Перед стерилізацією банки вимити содою і висушити, потім обробити парою або за допомогою кип’ятіння.
Гарячий компот вилити в підготовлену тару до країв.
Затягнути банки стерильними кришками, перевернути, накрити рушником.
Банки з компотом прибрати в прохолодне місце до охолодження скла, потім переставити в комору.
Компот з аличі і абрикосів на зиму готовий!
Смачного!