Пропонуємо вашій увазі досить цікавий рецепт битих огірків по-китайськи у вигляді салату. Щоб такий салатик вийшов вдалим, для його приготування необхідно підбирати виключно щільні і хрусткі огірочки. Склад заправки бажано не міняти, щоб домогтися потрібного результату. Кількість гострого перцю і часнику в рецепті можна збільшувати або зменшувати, це залежить від ваших уподобань до гострої їжі.
Інгредієнти для приготування битих огірків по-китайськи:
- огірки – 450 г
- часник – 2 зубчики
- кунжут – 2 десертні ложки
- оливкова олія – 3 десертні ложки
- соєвий соус – 3 десертні ложки
- оцет рисовий – 1 десертна ложка
- цукор – 0,5 ч. л.
- сіль з травами – щіпка
- перець гострий – 1 стручок
- петрушка пучок
- суміш перців – щіпка
Биті огірки по-китайськи – рецепт:
Огірки потрібно добре вимити, розрізати вздовж на дві частини. За допомогою чайної ложки з кожної половинки вилучити м’яку внутрішню частину з насінням, як показано на фото.
Потім човники з огірків замотати в целофановий пакет, щоб вони не бризкали соком, викласти на обробну дошку. За допомогою кухонного молоточка не дуже сильно відбити огірки.
Биті огірки дістати з пакета, кожен човник нарізати півкільцями.
Нарізані скибочки огірків помістити в глибоку миску, всипати сіль з травами та сипучу суміш перців.
Тепер необхідно окремо приготувати заправку для битих огірків по-китайськи. Для цього в мисочці змішати соєвий соус, олія оливкова, оцет. Також в заправку потрібно висипати відміряну кількість цукрового піску, добре перемішати, щоб максимально розчинилися кристали цукру.
Стручок перцю вимити, звільнити від хвостика і насіння, накришити тонкими смужками. Часник почистити від лушпиння, вимити, дрібно подрібнити ножем. Підготовлені складові закинути до битим огіркам, туди ж влити заправку.
Зелень промити під проточною водою, струсити зайві краплі, накришити дрібним способом і висипати в огірковий салат.
На останньому етапі необхідно додати зерна кунжуту. При бажанні кунжут можна обсмажити пару хвилин на середньому нагріві, постійно перемішуючи.
Потім салат завантажити в холодильник на одну годину. Час від часу його необхідно перемішувати, щоб огірки змогли рівномірно промаринуватися.
Перекласти биті огірки по-китайськи в красивий салатник і можна подавати на стіл!
Смачного!