Блюда з печериць можна готувати коли завгодно, вони доступні в будь-який сезон. Особливо смачними виходять тушковані печериці зі сметаною. Будь гарнір перетвориться і придбає вишуканий смак, якщо його подати з цією стравою. Обов’язкова складова рецепту – часник, який у поєднанні з печерицями і сметаною дає неймовірний аромат і виражений смак. В спеціях віддаємо перевагу чорному перцю і кориандру. C травами і спеціями завжди можна експериментувати, додаючи ті або інші види. До речі, по цьому рецепту також можна готувати інші види грибів.
Інгредієнти для приготування печериць в сметані на сковороді:
- печериці свіжі – 420 г
- цибуля ріпчаста – 1 головка
- сметана – 220 г
- часник – 4 зубчики
- сіль, перець, коріандр – за смаком
- рослинне масло
Рецепт приготування печериць в сметані на сковороді:
Головку цибулі відокремити від лушпиння, вимити, нарізати сегментами акуратної форми.
Шматочки цибулі закинути на розігріту сковороду з олією, тушкувати на маленькому вогні до м’якого стану і при цьому рум’яного відтінку.
Печериці замочити у воді, щоб пішла зайва бруд. Потім нашаткувати шматочками великого розміру, при гасінні вони зменшаться в кілька разів.
Завантажити шматочки печериць в окрему сковороду, попередньо политу олією. Тушкувати на маленькому вогні. Як тільки випарується рідина, закинути пасеровану цибулю, перемішати.
У глибокій мисочці змішати сметану з сіллю, перцем та іншими спеціями за смаком.
Додати трохи води. Ретельно перемішати, щоб вийшов однорідний соус без зайвих грудочок.
Сметанний соус вилити в сковороду на печериці.
Видавити очищені зубчики часнику, розмішати. Томити печериці у сметані на сковороді близько 15 хвилин на малому вогні.
Дати страві трохи охолонути, прикрасити гілочкою кропу і подавати до гарніру.
Смачного!