Арахісова паста – це неймовірно популярна американська намазки на тости, але крім цього її також можна використовувати для приготування печива, булочок, кремів і соусів. Така паста володіє насиченим смаком і, навіть в класичному виконанні (без додавання олії та цукру), вона виходить дуже ситним і калорійною. Зробити арахісову пасту в домашніх умовах неймовірно просто, головне умова – наявність потужного кухонного процесора, на жаль, але без нього її приготувати неможливо, так як замість пасти у вас вийде звичайна волога крихта…
Сьогодні ми вам пропонуємо класичний рецепт арахісової пасти, в яку входить один лише арахіс, але, за бажанням, додавши трохи меду або цукрової пудри, ви можете приготувати солодку арахісову пасту, а, якщо у неї ще додати какао-порошок або розтоплений шоколад, то ви отримаєте шоколадну версію. Отже, приступимо!
Як зробити арахісову пасту будинку – склад:
- арахіс (сира) – 400 г
Додатково (за бажанням):
- рослинна олія – 1 ст. л.
- мед (цукрова пудра) – 1-2 ст. л. (або за смаком)
- какао-порошок (шоколад) – за смаком
- сіль – щіпка
Арахісова паста – рецепт в домашніх умовах з фото:
Арахіс висипаємо на плоский лист, розрівнюємо горіхи в рівний шар і відправляємо їх у гарячу духовку.
Духовка повинна бути розігріта в діапазоні від 150 до 180 С (орієнтуємося на потужність своєї духовки) і обсмажуємо горіхи до красивого рум’яного кольору від 5-7 до 10-15 хвилин (час буде залежати від температури). Під час запікання горіхи кілька раз перемішуємо, щоб вони рівномірно румянились з усіх боків. До речі, за бажанням, підрум’янити горішки можна і не використовуючи духовку – на сухій сковороді. У разі використання сковороди, обов’язково встановлюємо мінімальний нагрів і як можна частіше перемішуємо горіхи, щоб вони не підгоряли. Після обжарювання, якщо у вас горіхи в лушпинні, їх потрібно злегка остудити до комфортної температури і очистити.
арахіс Очищений відправляємо в комбайн.
І починаємо подрібнювати. Через кілька хвилин, коли горіхи почнуть виділяти масло, комбайн зупиняємо і зчищаємо зі стінок і дна (особливу увагу приділяємо дну, саме там маса найбільше прилипає) налиплу горіхову масу.
І знову продовжуємо збивати до тих пір, поки крихти не перетворяться в однорідну арахісову пасту. Часу на цей процес може піти більше або менше (в середньому 10-15 хвилин), все залежить тільки від потужності вашого кухонного помічника (до речі, якщо ви вже досить довго подрібнюєте, а горіхи все ніяк не перетворюються в пасту, то до них можна додати 1 ст. л. рослинного масла). Якщо потрібно, то під час розмелювання, робимо невеликі паузи, щоб комбайн трохи охолов. Коли арахіс перетворитися в пасту, то, за бажанням, приправляємо її за смаком.
Для солодощі в арахісову пасту можна додати трохи меду або цукрової пудри, а ще дрібку солі для більш насиченого смаку або ж трохи какао-порошку/розтопленого шоколаду для отримання шоколадної пасти. Після введення добавок пасту знову добре перемішуємо.
Ось і все, арахісова паста в домашніх умовах готова!
Подаємо її на хрустких тостах з скибочками бананів, яблук або улюбленим джемом. Як показує наш покроковий рецепт з фото, зробити арахісову пасту будинку не становить ніяких труднощів!
Смачного!