Шоколадна паста Нутелла – це улюблене додаток до тостів або млинців, як у дорослих, так і у дітей. Звичайно, таку пасту можна купити практично в будь-якому магазині, але, на жаль, крім того, що вона солодка і приємна на смак, покупної нутелли немає нічого хорошого. Варто тільки почати читати склад і вже з нього зрозуміло, що горіхів, так само, як і шоколаду, у ній практично немає, але зате з надлишком вистачає ароматизаторів, барвників, згущувачів та консервантів. Тому сьогодні ми хочемо запропонувати вам простий і швидкий рецепт нутелла в домашніх умовах з фото.
В домашньому виконанні нутелла виходить з насиченим шоколадним смаком, ніжною і якоюсь мірою (наскільки можна таке сказати про десертах) корисною, адже в ній якісний шоколад і справжні горіхи!
Щоб приготувати нутеллу в домашніх умовах буде потрібно:
- фундук – 150 г
- шоколад – 130 г
- какао-порошок – 20 г
- цукрова пудра – 65 г (або за смаком)
- рослинна олія – 1 ст. л.
- ванільний цукор – 1 ч. л.
Нутелла в домашніх умовах – рецепт з фото покроково:
Першим ділом підготуємо фундук. Його потрібно обсмажити і очистити від лушпиння. Для цього висипаємо горіхи на деко (якщо включати духовку бажання немає, то обсмажити горіхи можна на сухій сковороді).
І відправляємо в розігріту до 170-180 ° С духовку хвилин на 10. За цей час деко пару раз обов’язково дістаємо і перемішуємо горіхи. Через 10 хвилин, коли лушпиння на горіхах потріскається, а їх поверхня придбає золотавий відтінок їх можна діставати з духовки.
Даємо фундуку злегка охолонути і очищаємо його від лушпиння. Очистити горіхи можна кожен окремо або загортаємо їх в кухонний рушник і трьом горішки один про одного (до речі, якщо раптом невелика частина лушпиння все ж залишиться, в цьому немає нічого страшного).
Складаємо очищені горіхи в чашу комбайна.
І подрібнюємо до стану дрібнозернистою пасти, як видно на фото. На це може піти хвилин 5 або трохи більше. Все залежить від потужності вашого кухонного комбайна. Під час подрібнення комбайн кілька разів зупиняємо і за допомогою лопатки сгребаем налиплу масу зі стінок чаші.
Шоколад розламуємо на шматочки і розтоплюємо в мікрохвильовці або на паровій бані. Під час цього процесу не відволікаємося, щоб не перегріти шоколад. До речі, для приготування нутелла в домашніх умовах можна брати як молочний, так і гіркий шоколад або ж їх суміш. Від вибору шоколаду буде залежати основний смак пасти, тому, якщо хочете отримати пасту з багатим шоколадним смаком, то беріть чорний, а, якщо більш ніжну, то молочний.
До отриманої горіхової пасти додаємо розтоплений шоколад, цукрову пудру (беремо за смаком), какао-порошок, ванільний цукор і рослинне масло.
Включаємо комбайн і розмішуємо всі інгредієнти до отримання однорідної пасти.
Перекладаємо готову нутеллу в підходящу для зберігання ємність (ємність повинна добре закриватися) і зберігаємо нашу шоколадно-горіхову пасту при кімнатній температурі, тоді вона буде м’якою і ніжною.
Подаємо пасту з тостами або печивом. Або ж заповнюємо нею млинці до сніданку.
Як бачите, приготувати нутеллу в домашніх умовах дуже просто! Особливо якщо є докладний покроковий рецепт з фото.
Смачного!