Борщ – це традиційна перша страва у багатьох сім’ях. Тарілка борщу наситить, зігріє і додасть сил, особливо в холодну пору року. Рецептів приготування борщу безліч і у кожної господині є свій найкращий і смачний рецепт. Але, якщо у вас такого рецепту ще немає, то пропонуємо скористатися нашою. Пропонуємо вам приготувати ароматний і ситний борщ зі свинячими реберцями в мультиварці. Приготування борщу займає чимало часу, але мультиварка значно спрощує весь процес!
Інгредієнти для приготування борщу з реберцями в мультиварці (на каструлю об’ємом 3,5 л):
- свинячі реберця – 500 г
- квасоля суха – 0,5 склянки (за бажанням)
- картопля – 3 шт.
- морква – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- буряк – 1-2 шт.
- капуста – 150 г
- томатна паста – 2 ст. л.
- свіжа зелень – 1 пучок
- часник – 3-4 зубчики
- сало – 2 шматочки (за бажанням)
- сіль, перець, лавровий лист, цукор, лимонний сік – за смаком
Примітка : в даному рецепті була використана мультиварка-скороварка Binatone MUC-2180, потужністю 1300 Вт.
Рецепт приготування борщу з реберцями в мультиварці:
Суху квасолю на всю ніч або за кілька годин до приготування залийте холодною водою. Замість сухої квасолі можна використовувати заморожену або консервовану, а, якщо ви не звикли додавати її, то можете зовсім опустити, але врахуйте, що квасоля робить смак борщу більш багатим і насиченим.
Набряклу квасолю промийте під проточною водою і покладіть в чашу мультиварки. Якщо будете використовувати заморожену або консервовану квасолю, тоді додавайте її разом з іншими овочами. Зі свинячих реберець зріжте зайвий жир і також викладіть в чашу.
Влийте 2-2,5 л чистої води. Поверніть чашу в мультиварку, виберіть режим «Бульйон», час – 25 хвилин і тиск – 2.
Поки реберця і квасолю відварюють, підготуйте овочі. Картоплю, цибулю та моркву очистіть, промийте і наріжте невеликим кубиком.
Буряк наріжте тонкою соломкою або натріть на тертці, капусту тонко нашаткуйте.
Через 25 хвилин додайте в чашу всі підготовлені овочі. Попередньо обсмажують або тушкувати овочі не потрібно.
Додайте томатну пасту (можете також взяти томатний соус зі спеціями). Приправте борщ сіллю, перцем. Додайте дрібку цукру і пару ложок лимонного соку. Перемішайте. Виберіть режим «Бульйон», час – 25 хвилин, тиск – 2.
Коли робочий цикл буде підходити до кінця, підготуйте зелень і часник. Великий пучок свіжої зелені дрібно нарубаєте, часник подрібніть ножем або пропустіть через прес. Якщо будете використовувати сало, то його краще разом з часником розітріть до пюреподібної маси в ступці або дуже дрібно нарубаєте ножем. Сала потрібно зовсім небагато, двох маленьких шматочків буде цілком достатньо.
Коли цикл буде закінчений, доведіть борщ до потрібного смаку спеціями.
Додайте подрібнений часник з зеленню і на будь-якій програмі просто доведіть борщ до кипіння. В даній мультиварці зручніше за все зробити це на режимі «Свій рецепт».
Готового борщу з реберцями дайте настоятися в закритій мультиварці протягом 30 хвилин.
Подавайте блюдо з ароматним чорним хлібом і щедрою порцією густий сільської сметани.
Смачного!