У холодну осінню пору ніхто не відмовиться від ароматного і наваристого супу. Пропонуємо вам приготувати рибний суп, який зігріє і додасть сил на весь день. Приготувати такий супчик пропонуємо за допомогою мультиварки-скороварки, яка спростить і прискорить весь процес готування. Також такий суп можна легко приготувати в звичайній каструльці на плиті, але час приготування доведеться трохи збільшити. Для цього супу краще всього вибрати рибу з невеликою кількістю кісток, щоб вони не заважали під час поїдання.
Інгредієнти для приготування рибного супу в мультиварці (на каструлю об’ємом 3,5 л):
- вода – 2 л (або трохи більше)
- картопля – 4-5 шт. середнього розміру
- морква – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- риба (річкова, морська) – 500 г
- кукурудзяна крупа грубого помолу – 3 ст. л.
- свіжа зелень – 1 пучок
- оливкова олія – 2 ст. л.
- сіль, перець, суміш спецій до риби – за смаком
Примітка : в даному рецепті була використана мультиварка-скороварка Binatone MUC-2180, потужністю 1300 Вт.
Рецепт приготування рибного супу в мультиварці:
Спершу підготуйте овочі. Очистіть і ретельно промийте картоплю, цибулю та моркву.
Всі овочі наріжте невеликим кубиком. За бажанням до цим овочам також можете додати пастернак або невелику кількість кореня селери, вони зроблять смак рибного супу ще більш насиченим.
У риби (в даному рецепті використовувався хек) зріжте плавці.
І наріжте на порційні шматочки.
Візьміть чашу мультиварки. На дно викладіть підготовлений картопля, цибуля та морква. Якщо ви звикли обсмажувати цибулю і моркву для супів, то можете їх спершу обсмажити на сковороді або в чашу мультиварки в невеликій кількості оливкової олії, але цей крок можна сміливо пропустити.
Поверх овочів викладіть шматочки риби.
Висипте зверху кукурудзяне борошно грубого помелу.
Додайте сіль, пару лаврових листочків і за бажанням суміш спецій для риби.
Влийте оливкове масло і воду. До речі, щоб мультиварка-скороварка швидше набрала тиск, а значить і суп приготувався швидше, вливайте відразу ж окріп, а не холодну воду.
Поверніть каструльку в мультиварку. Готуйте рибний суп на режимі «Бульйон» або «Суп», час – 20 хвилин, тиск – 3.
Поки вариться суп, вимийте, обсушити і дрібно нарубаєте пучок улюбленої зелені.
По закінченню програми рибний суп готовий. Додайте рубану зелень, підкоригуйте на смак сіль і перець, і залиште суп в закритій мультиварці настоятися протягом 30 хвилин (режим підігріву при цьому можна вимкнути).
Через 30 хвилин ароматний і смачний рибний суп з мультиварки можна подавати до столу.
Смачного!