Ароматні та ніжні булочки є візитною карткою мережі кафе-пекарень Синнабон, тому дуже часто їх так і називають – синнабоны. Якщо ви спробуєте ці булочки, то ви в них обов’язково закохаєтесь. Що може бути краще, ніж поєднання ніжного і повітряного тіста з ароматною корицею і вершковим кремом? Щоб спробувати такі булочки, йти в кафе зовсім не обов’язково. Адже ви їх можете спекти на своїй домашній кухні, просто дотримуйтесь рецептом і все у вас вийде!
Інгредієнти для приготування булочок з корицею синабон (на 12-14 шт.):
Для тіста:
- яйце куряче – 1 шт.
- масло – 60 г
- дріжджі свіжі пресовані – 15 г
- молоко або сироватка – 200 мл
- борошно пшеничне – 400-500 г
- цукор – 3 ст. л.
- ванільний екстракт або ванільний цукор – 1 ч. л.
- сіль – 0,5 ч. л. без гірки
Для начинки:
- масло – 40 г
- цукор – 70 г
- кориця мелена – 2 ч. л. з гіркою або за смаком
- какао-порошок – 1 ст. л. за бажанням
Для крему:
- вершковий сир – 100 г
- цукрова пудра – 50 г або по смаку
- молоко – 2 ст. л.
Рецепт приготування булочок з корицею синабон:
Приготуємо тісто. Спершу активуємо дріжджі. У глибоку чашу вливаємо половину молока (воно має бути злегка теплим), додаємо чайну ложку цукру і перемішуємо.
В молочну суміш додаємо свіжі дріжджі. Все ретельно перемішуємо, дріжджі повинні повністю розчинитися. Залишаємо дріжджову бовтанку в теплі на 15 хвилин.
Через покладений час дріжджова бовтанка повинна покритися густий пінної шапочкою.
Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці і даємо йому трохи охолонути. Решту молока змішуємо з яйцем, залишеному розтопленим маслом, цукром і ванільним екстрактом (або звичайним ванільним цукром).
Додаємо дріжджову бовтанку і перемішуємо.
Борошно просіваємо з сіллю і додаємо в миску з молочно-дріжджової сумішшю.
Потроху додаючи борошно, замішуємо м’яке тісто.
Отримане тісто обов’язково ретельно вимішуємо. Воно повинно вийти гладким і м’яким, але при цьому зовсім не липнути до рук і поверхні.
Кладемо кульку тесту в миску і накриваємо плівкою. Ставимо миску тепло і залишаємо тісто для підйому на 1-2 години. Час підйому повністю залежить від сили дріжджів і від навколишнього середовища, орієнтуйтеся на тісто, воно повинно збільшитися в обсязі в 2-3 рази.
Підготуємо начинку для булочок синабон. Вершкове масло розтоплюємо і залишаємо остигати. В окремій ємності змішуємо цукор (якщо у вас є в наявності коричневий цукор, то краще використовуйте його), корицю і какао-порошок (можна не використовувати).
Коли тісто підійде, дістаємо його з миски і обминаємо. Розкачуємо його в прямокутник товщиною 5 мм
Розкатаний прямокутник змащуємо шаром розтопленого масла.
А зверху присипаємо рівним шаром цукрової суміші. З одного боку, край тіста залишаємо без начинки, щоб надалі можна було закріпити краї рулету.
Скачуємо прямокутник у довгий і щільний рулет. Нарізаємо рулет з корицею на рівні частини довжиною близько 4 див.
Отримані рулетики вільно розкладаємо у формі або відразу на деко.
Накриваємо форму з булочками чистим рушником і залишаємо підходити на 20-30 хвилин. Випікаємо синабоны в розігрітій до 180 С духовці до рум’яного кольору (близько 20-25 хвилин).
Поки випікаються булочки, приготуємо крем. Для цього змішаємо віночком вершковий сир з цукровою пудрою. Додаємо молоко і перемішуємо до отримання ніжного і гладкого крему.
Дістаємо з духовки рум’яні булочки з корицею і ще гарячими змащуємо їх кремом.
Готові булочки краще всього подавати ще трохи теплими з великою чашкою кави, чаю або молока!
Ароматні синабоны з корицею готові!
Смачного!