Брауні – це чудове солодке ласощі родом з Америки. Завдяки насиченому шоколадним смаком і ароматом, цей десерт став популярним далеко за межами своєї батьківщини. Готується шоколадний брауні дуже просто, а його смак завжди можна урізноманітнити всілякими добавками! Горіхи, ягоди, вершковий сир або навіть щіпка гострого перцю зробить смак вашого брауні особливим і неповторним.
Інгредієнти для приготування шоколадного брауні в мультиварці:
- чорний шоколад – 200 г
- масло – 150 г
- цукор – 150 г
- яйця курячі – 3 шт.
- борошно пшеничне – 120 г
- горіхи (волоські, фундук, мигдаль і т. д.) – 50-100 г (за бажанням)
- розпушувач – ¼ ч. л.
Примітка: в даному рецепті була використана мультиварка-скороварка Binatone MUC-2180, потужністю 1300 Вт, діаметр чаші 22 див.
Рецепт приготування шоколадного брауні в мультиварці:
Гіркий шоколад поломайте на маленькі шматочки і складіть разом з вершковим маслом вогнетривку миску.
Розтопіть шоколад разом з маслом на паровій бані або в мікрохвильовій печі. Будьте акуратні і не перегрейте шоколад, інакше він перетвориться в неоднорідну масу з крупинками. Особливо будьте уважні, якщо будете топити в мікрохвильовці, прогрівайте шоколад протягом 10-15 секунд, після чого ємність діставайте, а шоколад ретельно перемішуйте. Готової шоколадній масі дайте трохи охолонути.
Додайте в миску цукор і яйця. До речі, кількість цукру можете підібрати на свій смак. Якщо любите десерти якнайсолодше, то можете кількість цукру збільшити до 200 м, а якщо любите десерти з вираженою гіркотою від шоколаду, то можете зменшити порцію цукру до 100 р.
Віночком ретельно розмішайте масу, постарайтеся домогтися максимального розчинення цукру.
Борошно просіяти з дрібкою розпушувача і додайте в миску.
Швидко, але ретельно вмішайте борошно, до отримання однорідного і густого шоколадного тіста.
Додайте жменю подрібнених горіхів. До речі, горіхи сильно не подрібнюйте, їх буде досить поламати руками або порізати ножем на кілька частин. Перемішайте.
Чашу мультиварки змастіть маслом і присипте борошном або вистелити папером для випічки. Викладіть в чашу шоколадне тісто для брауні і розрівняйте поверхню.
Поверніть чашу в мультиварку, закрийте кришку, виберіть режим «Випічка». Готуйте шоколадний брауні в мультиварці 50-60 хвилин. Час може трохи відрізнятися в залежності від розміру чаші і потужності вашої техніки.
Готового пирога дайте трохи охолонути у формі, перекладіть його на решітку і повністю остудіть. Наріжте брауні на невеликі шматочки і перед подачею присипте цукровою пудрою або покрити шоколадною глазур’ю.
Смачного!