500 рецептів
Випічка

Французький цибуляний пиріг: добірка смачних рецептів

by admin 19 Червня, 2019 No Comments

Цибулевий пиріг – ситна і ароматна випічка, яка може замінити другу страву. В якості основного інгредієнта начинки виступає звичайний ріпчаста цибуля, але до нього можна додати і рибу, і бекон, і різні овочі.

Більше рецептів випічки можете нашукати тут. За бажанням, на сайті можна реєструватись та додавати власні рецепти.

Класичний рецепт цибулевого пирога

Винахід ситного пирога з цибулею належить практичним німцям, але в 1766 році Ельзас-Лотарингія стала французькою провінцією. Випічку назвали киш лорен, і тепер це блюдо вважається знаковим стравою французької кухні.

Кіш з сиром і розмарином

Самі підходящі сорти сиру для приготування цибульного пирога – едам або гауда.

сир Гауда

Смак сиру гауда прекрасно поєднується з солодкістю томлёного в вершковому маслі цибулі і пряним мускатним горіхом

продукти:

  • 200 г вершкового масла для тіста і ще 50 г для обсмажування цибулі;
  • 250 г борошна;
  • 100 г сметани;
  • 1 ч. Л. рослинної олії;
  • 5 цибулин;
  • 2 яйця;
  • 100 мл вершків;
  • 150 г сиру;
  • 1 ч. Л. солі;
  • 2 гілочки розмарину;
  • 1/3 ч. Л. мускатного горіха.

рецепт:

  1. Масляну основу тесту збийте до пишності.збивання сливочного маслаСвіже вершкове масло чудово збивається звичайним кулінарним віночком
  2. додайте сметану.Додавання сметаны к сливочному маслуТепле масло відмінно перемішується зі сметаною кімнатної температури, утворюючи ніжну консистенцію
  3. Введіть сіль (половину норми) і пшеничне борошно, а потім вимісити тісто руками.заміс песочного тестаЧи не місіть пісочне тісто занадто довго, так як воно через це може стати ламким і несмачним
  4. Скачайте тісто в кулю і дайте йому постояти 10 хвилин.куля из песочного тестаРозстойка необхідна для того, щоб тісто було більш пластичним і не тріснуло під час випічки
  5. Змастіть форму маслом (1 ч. Л.), Викладіть в неї тісто і розрівняйте його, притискаючи до бортикам форми.формування бортиков пирогаЯкщо форма має хвилеподібним краєм, то притисніть тісто руками до її бортикам
  6. Для начинки змішайте вершки і яйця.вершки и яйцаДля змішування вершків і яєць підійде віночок для омлетной маси
  7. Цибулю очистіть і наріжте.нарізка лукаЛук ріжте не дуже крупно, щоб він як слід протушкувати для начинки
  8. На сковороді розпустіть вершкове масло.вершкове масло на сковородеНе допускайте пригорання масла, це зіпсує смак страви
  9. обсмажте цибулю.обжарка лукаОбсмажуйте цибулю, весь час помішуючи його
  10. Остудіть його і змішайте з вершково-яєчної сумішшю. Додайте сіль (1/2 ч. Л.) І тертий мускатний горіх.тертий мускатный орехВикористовуйте саме свеженатёртий мускатний горіх, а не мелену приправу з пакетика, це додасть страві неймовірний аромат
  11. сир натріть.тертий сырСир натирайте подрібніше, щоб він краще розплавився в духовці
  12. Викладіть на тісто начинку, присипте її сиром, а зверху розташуйте гілочки розмарину. Запікайте пиріг при температурі 200 ° протягом 40 хвилин.розмаринСвіжий розмарин додасть пирогу з цибулею тонкий і незвичайний аромат
  13. Готовий пиріг подавайте теплим.Кіш с луком по классическому рецептуПри випіканні пиріг з цибулею повинен отримати ідеальну золотисту скориночку

Класичний киш з луком відмінно підходить для святкового застілля. Особливо добре такий пиріг поєднується з білим вином.

Кіш с луком и белое вино

Традиційно цибульний пиріг подавали до молодих вин в якості ситної і дешевої закуски

Відео: класичний цибульний пиріг

Цибулевий киш з заливним тестом

Цей варіант випічки не вимагає від господині ніяких особливих умінь. Холодець тісто робиться дуже швидко і легко.

Пиріг з цибулею і лососем

У цьому рецепті краще використовувати свіжу рибу, а не копчену або малосольного.

Кіш с лососем, шпинатом и творожным сыром

Незважаючи на незвичайний склад, такий цибульний пиріг має насичений і вишуканим вусом

Складові:

  • 250 г кефіру;
  • 2 яйця для тіста і ще одне для начинки;
  • 200 г борошна;
  • 1 ч. Л. розпушувача;
  • 5 цибулин;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • 200 г філе лосося;
  • 100 г шпинату;
  • 100 мл вершків;
  • 100 г сирного сиру;
  • 1 ч. Л. солі;
  • 5 горошин чорного перцю.

рецепт:

  1. Змішайте кефір і яйця.кефір и яйцаЯйця повинні бути свіжими, а кефір потрібно взяти середньої жирності (2,5%), знежирений продукт не підійде для цього рецепта
  2. Збийте суміш віночком.збивання кефира и яицКулінарний віночок для змішування рідких продуктів цілком замінить міксер
  3. просійте борошно.просіювання пшеничной мукиПросіяне борошно дозволить тесту стати легше і легше
  4. Додайте сіль (1/2 ч. Л.) І розпушувач, а потім все перемішайте.готове тесто для заливного лукового пирогаТісто при змішуванні потрібно збити до появи дрібних бульбашок
  5. Перевірте консистенцію тесту.Перевірка консистенции теста для лукового пирогаТісто має вийти рідким і текучим
  6. Очищену цибулю наріжте півкільцями.нарізка лука полукольцамиЧи не намагайтеся різати цибулю занадто тонкими півкільцями, він повинен відчуватися в готовому пирозі
  7. Розтопіть на сковороді олію.розтоплене на сковороде маслоНі в якому разі не замінюйте вершкове масло на маргарин
  8. обсмажте цибулю.обсмажений лукЛук повинен придбати приємний жовтуватий колір і апетитний аромат
  9. Шпинат крупно наріжте.нарізаний шпинатУ цьому рецепті повинен використовуватися неодмінно свіжий шпинат, так як заморожений зіпсує текстуру страви
  10. Додайте його до цибулі і протомитися до м’якості.шпинат с лукомУ процесі приготування шпинат сильно зменшиться в обсязі
  11. Філе лосося подрібніть гострим ножем.філе лососяШматочки лосося повинні бути не занадто дрібними, не перетворюйте філе в фарш
  12. Для заливки начинки змішайте яйце з сирним сиром, вершками і сіллю (1/2 ч. Л.).суміш для заливки пирогаСирний сир складно замінити чимось іншим, але якщо виникла така необхідність, то візьміть жирну сметану
  13. Горошини перцю потовчіть в ступці і додайте до заливання.горошини чёрного перца в ступкеСвежерастёртий чорний перець додасть пирогу яскравий аромат
  14. У роз’ємну форму, змащену маслом, вилийте рідке тісто.тісто в разъёмной формеРоз’ємна форма дуже зручна для випікання пирогів з рідкого тесту
  15. Викладіть начинку, залийте її яєчно-сирно-вершковою масою і поставте пиріг в духовку. Випікайте його 45 хвилин при температурі 180 °.цибулевий пирог в духовкеДля того щоб тісто краще піднялося, ставте пиріг в заздалегідь розігріту духовку
  16. Готовий пиріг подавайте трохи остиглим.цибулевий пирог с лососем и шпинатомУ цибулевого пирога з заливного тесту дуже тонка і ніжна основа, не забувайте про це, коли будете розрізати його на порції

Відео: цибульний киш на кефірі

Цибулевий пиріг на сирному тісті

Пісочне тісто з додаванням сиру відрізняється більшою розсипчастою і дуже ніжним смаком.

З копченої грудинкою

копчена грудинка

Для випікання цибулевого пирога намагайтеся використовувати м’ясо, копчене природним способом, без застосування рідкого диму

компоненти:

  • 150 г вершкового масла і 1 ч. Л. для змащування форми;
  • 250 г борошна;
  • 100 г жирного сиру;
  • 1/2 ч. Л. солі;
  • 1/2 ч. Л. розпушувача;
  • 5 цибулин;
  • 200 г копченої грудинки;
  • 2 яйця;
  • 100 г сметани;
  • 1/2 ч. Л. солі;
  • 1/3 ч. Л. білого перцю;
  • 1/4 ч. Л. мускатного горіха.

Інструкція:

  1. Всипте борошно в миску і порубати туди ж масло.вершкове масло с мукойМасло рубайте не дуже дрібно, великі шматочки зажадають більш довгого розтирання з борошном, що зробить тісто більш пластичним
  2. Руками перетворите інгредієнти в крихту.розтирання масла и муки для песочного тестаЧас від часу змочуйте руки в холодній воді, щоб масло не тануло занадто швидко
  3. Введіть сіль, розпушувач і сир.жирний творогЖирність сиру повинна бути не менше 9%
  4. Після короткочасного інтенсивного замішування має вийти пластичне м’яке тісто.куля из тестаНамагайтеся не місити тісто занадто довго, так як в цьому випадку масло розтане і тісто втратить необхідну пластичність
  5. Оберніть його плівкою і помістіть в холод на півгодини.пісочне тесто в плёнкеУ холодильнику клейковина борошна набубнявіє і тісто буде остаточно готова до випікання
  6. Потім вам знадобиться розкачати його.розкочування тестаЯкщо у вас немає качалки для розкачування тіста, то її можна замінити скляною пляшкою
  7. У змащену форму викладіть тісто.тісто в формеОбов’язково наколи пласт тесту виделкою, щоб уникнути його деформації
  8. Очищені цибулини крупно порубати.крупно нарезанный лукРіпчасту цибулю для пирога потрібно вибрати свіжий і соковитий, від цього залежить смак готового блюда
  9. грудинку наріжте.нарізана грудинкаЧи не зрізайте сало з грудинки, воно замінить масло при обсмажуванні цибулі
  10. Обсмажте компоненти начинки.обжарка лука и грудинкиОбсмажуйте цибулю і грудинку на великому вогні, щоб підрум’янити їх
  11. Змішайте свіжі яйця і сметану.яйця и сметанаДля змішування яєць і сметани можна застосувати міксер або кулінарний віночок
  12. Мускатний горіх подрібніть в порошок.подрібнений с помощью тёрки мускатный орехДля подрібнення мускатного Реха вибирайте тертку з найменшим діаметром отворів
  13. Подрібніть за допомогою млини білий перець.білий перец в мельничкеДля такого поєднання в випічці, як цибуля і грудинка, найкраще підходить саме білий перець, а не чорний
  14. Перемішайте всі складові. Розподіліть начинку по тесту.сирий пирог с луком и грудинкойРівномірно розподіліть начинку по пісковому Коржу
  15. Кіш повинен запікатися при температурі 200 ° протягом 40 хвилин.готовий киш с грудинкойПодавайте цибульний пиріг з копченою грудинкою теплим, так його смак буде розкритий повніше

Відео: киш шинкою

Я часто печу французькі цибульниками з різноманітними доповненнями. Лісові гриби і печериці, лосось і шпинат, шинка і салямі, бекон і в’ялені томати – всі ці добавки до томлёному в вершковому маслі цибулі роблять випічку чарівної. Але і киш в класичному виконанні, де головним інгредієнтом начинки виступає цибулю, теж неймовірно гарний. Пісочне тісто виходить хрустко і розсипчастим, а начинка з заливкою з вершків, сиру або сметани гарантує ніжний смак і тонкий аромат.

Французький цибульний пиріг має неповторний аромат і апетитний вигляд. Прянощі і добавки у вигляді копченостей, сиру або зелені дозволяють по-новому розставляти смакові акценти. Обов’язково поділіться в коментарях до статті своїми секретами приготування цього дивного блюда.

{{}}

Інші рецепти:

Шоколадне тістечко - Покроковий рецепт з фото

Ангельський бісквіт - Покроковий рецепт з фото

Торт «Повітряний снікерс» - Покроковий рецепт з фото

Булочки зі здобного дріжджового тіста - Покроковий рецепт з фото

Пісні бананові кекси - рецепт з фото

Щербет з арахісом - рецепт в домашніх умовах

  • Previous “Гніздо глухаря”: рецепт ефектного салату6 років ago
  • Next Ставки на UFC: захоплююче видовище і великі виграші6 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли