Сьогодні пропонуємо докладний, з покроковими ілюстраціями, простий рецепт бісквітного торта для недільного чаювання в колі сім’ї, урочистої події або просто посиденьок з подружками. Наш бісквітно-кремовий торт складається із світлих, повітряних коржів, білосніжного і шовковистого крему, а також тонкої ягідної прошарку.
Інгредієнти для приготування простого бісквітного торта в домашніх умовах:
- борошно пшеничне в/с – 120 г
- цукор – 140 г
- яйця курячі – 4 шт.
- крохмаль – 30 г
- масло – 200 г
- згущене молоко – 150-200 г
- ягідний сироп – 70 мл
- м’ята для прикраси
Рецепт приготування простого бісквітного торта зі згущеним молоком:
Всі яйця відразу, не відокремлюючи жовтки від білків, вбиваємо в миску і засипаємо всій нормою цукрового піску.
Збиваємо міксером і збільшуємо об’єм в 2-3 рази, поступово перемикаємо швидкість до максимальної.
В пишну масу додаємо крохмаль — тут підходить як картопляний, так і кукурудзяний. Додаємо борошно пшеничне строго в зазначеному вазі. Швидко перемішуємо до однорідності, не залишаючи грудочок.
Прокладаємо по дну жароміцної ємності діаметром 22 см лист пекарської папери, наповнюємо в’язким бісквітним тестом — вирівнюємо поверхню і відправляємо в розігріту духовку на 20-25 хвилин. Випікаємо простий бісквіт для торта при температурі 180 градусів (до сухої сірники/скіпи).
Не гаючи часу, розтираємо податливе, м’яке вершкове масло зі згущеним молоком. Поступово підливаємо згущене молоко, щоб крем не вийшов дуже рідким. Гладкий, тягучий крем прибираємо в холодильник.
Випечений бісквітний корж, остудивши, ділимо навпіл і додатково зрізаємо опуклу верхівку, яку кришимо, наприклад, великими шматками для майбутнього декору.
Нижній корж-основу промазуємо по всьому периметру полуничним або іншим ягідним сиропом. Можна замінити просоченням з коньяку, рому.
викладаємо Поверх близько третини холодного крему — розподіляємо по всій поверхні бісквітного коржа.
Накриваємо другим коржиком, густо змащуємо верх і бічні стінки торта.
Великі пластівці крихти ліпимо по борту, не залишаючи прогалин. У такому вигляді просочуємо бісквітний торт на полиці холодильника мінімум 2-3 години і майже перед подачею приступаємо до оформлення.
Прикрашаємо десерт контрастними червоними лініями, залишками дрібної крихти і листям освіжаючої м’яти.
Звичайно, ви можете прикрасити торт і по своєму, наприклад, шоколадом, різнобарвною цукрових посипкою, свіжими ягодами та ін
Смачний і простий бісквітний торт готовий!
Смачного!