500 рецептів
Випічка

Арахісовий торт «Корівка» – Покроковий рецепт з фото

by admin 3 Липня, 2017 No Comments

Сьогодні ми будемо балувати любителів пісочно-горіхових тортів. Арахісовий торт Корівка, рецепт якого буде детально розписаний в цій статті, складається з тонких арахисовых коржів, прослоенних найніжнішим вершково-карамельним кремом. Торт виходить і ніжним, і розсипчастим одночасно. А про його смак і говорити нічого, настільки він незрівнянний. Отже, печемо торт Корівка і пригощаємо друзів і близьких!

Інгредієнти для приготування арахісового торта Корівка:

Для піщано-горіхових коржів:

  • масло – 200 г
  • яйця (великі) – 2 шт.
  • цукор – 180 г
  • пекарський порошок – 1 ч. л.
  • арахіс смажений – 170 г
  • варена згущене молоко – 2 ст. л.
  • борошно пшеничне – 300-320 г

Для вершково-карамельного крему:

  • вершки жирністю 33-35% – 600 мл
  • варена згущене молоко – 350 г

інгредієнти

Торт арахісова корівка – рецепт з фото:

Масло вершкове заздалегідь дістаємо з холодильника, нарізаємо невеликими квадратиками і залишаємо розм’якшуватися при кімнатній температурі. Смажений арахіс перебиваємо подрібнювачем в дрібну крихту.

подрібнений арахіс

Яйця і цукор збиваємо міксером до пишноти. Маса повинна посвітліти і наповнитися бульбашками.

яйця збиті з цукром

Потім кидаємо м’яке масло і варене згущене молоко (2 ст. л.) і ще пару хвилин опрацьовуємо масу міксером.

згущене молоко

Додаємо в суміш подрібнений арахіс, перемішуємо.

арахіс

Підсипаємо невеликими порціями в масляниста тісто борошно, змішану з пекарським порошком і, перемішуючи масу лопаткою, отримуємо м’яке, липковатое тісто. Воно досить сильно чіпляється до рук, але так і повинно бути, збільшувати кількість борошна не треба.

борошно

Мокрими руками липке тісто дістаємо з чашки, загортаємо у плівку або невеликий харчової пакет і покласти в холод на 25-30 хвилин.

тісто

Відлежатися тісто стає більш щільним і еластичним. Ділимо його на 7-8 частин. Для зручності і точності бажано зробити це за допомогою кухонних ваг. Потім беремо шматок пекарської папери і на зворотному боці малюємо олівцем коло діаметром 21-22 див. Це необхідно для орієнтира. Кладемо одну частину м’якого тіста в центр кола і акуратно, злегка присипаючи борошном, розгортаємо в тонкий корж, трохи перевершує за розміром орієнтовний коло. Якщо із-за м’якості і липкості тесту не виходить його розкачати, то можна сформувати коржик пальцями.

арахісовий корж

Випікаємо пісочно-арахісовий корж при 180 градусах приблизно 10-12 хвилин. Повинна з’явитися легка рум’яність. Дістаємо горіховий корж і відразу ж, поки він гарячий і м’який, обрізаємо по формі. Аналогічно випікаємо та інші коржі. Всі обрізки подрібнюємо для обсипання торта.

коржі для торта

Тепер приготуємо для торта Корівка вершково-карамельний крем. Для цього до охолодженої вареного згущеного молока додаємо трохи (приблизно 100 мл) холодних вершків і збиваємо до однорідності пару хвилин.

згущене молоко з вершками

Решта вершки збиваємо до стійкої щільності.

збиті вершки

Потім частинами додаємо збиту варенку у збиті вершки і акуратно перемішуємо лопаткою. Вершково-карамельний крем виходить легким і повітряним.

карамельно вершковий крем

Збираємо арахісовий торт Корівка, щедро змащуючи кожен горіховий шар кремом.

торт корівка рецепт з фото

Кремові прошарку повинні бути по товщині не тонше коржів, тоді торт добре просочиться і вийде дуже ніжним.

арахісовий торт корівка рецепт

Боки теж обмазуємо кремом, а потім обсипаємо підготовленої крихтою.

арахісовий торт корівка рецепт з фото

А от верх прикрашаємо на свій розсуд. В нашому варіанті для прикраси використовувалися збиті вершки і розтоплений шоколад.

торт арахісова корівка

Відправляємо торт арахісова Корівка в холодильник, а на стіл подаємо тільки через добу.

торт арахісова корівка рецепт

За цей час торт добре просочиться і стане неймовірно смачним і ніжним.

торт арахісова корівка

Смачного!

Інші рецепти:

Шоколадне фондю - рецепт в домашніх умовах з фото

Шоколадне тістечко - Покроковий рецепт з фото

Пасхальне печиво з глазур'ю - Покроковий рецепт з фото

Тертий пісочний пиріг з варенням - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Варення з кизилу – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Пельмені з кролика – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки