500 рецептів
Консервація

Варення з кизилу – Покроковий рецепт з фото

by admin 3 Липня, 2017 No Comments

З кизилу виходить відмінний джем: темно-червоний густий і ніжний. Кизиловий джем виходить дуже концентрованим, води беруть зовсім мало, вона необхідна для відварювання ягід. Джем зручно розфасувати в невеликі баночки, щоб можна було взяти його з собою на роботу, в подорож, на пікнік. Хліб намазують вершковим маслом, зверху кладуть кизиловий джем, виходить десерт смачніше будь-якого тістечка!

Тонкий шар варення з кизилу може дуже добре застигати. Якщо намазати їм поверхню пирога, через півгодини він стане щільною ягідної глазур’ю. Також кизиловим джемом можна змащувати шматки запеченого м’яса, коли у страві доречний кисло-солодкий смак.

Інгредієнти для приготування варення з кизилу на зиму:

  • кизил – 1 кг
  • вода – 300 мл
  • цукор – 400 г

джем з кизилу - інгредієнти

Рецепт приготування варення з кизилу без кісточок:

Темний м’який кизил стає солодким, це підходящий момент для заготівлі джему. Потрібно відсортувати ягоди: для заготівлі на зиму не використовують млявий кизил і плоди з наміченою гниллю. Якісне сировину необхідно для смачного варення, ягоди з дефектами обов’язково проявлять свою присутність, додавши присмак гіркоти.

Кизил миють у холодній воді.

кизил

У каструлю наливають воду, кладуть ягоди. Кизил відварюють на повільному вогні протягом 10 хвилин. Каструлю при цьому слід накрити кришкою.

кизил

Потім ягоди протирають через металеве сито з дрібними отворами, проціджують, що залишилася в каструлі рідина. Дрібні осередки сита дозволяють отримати варення з кизилу без кісточок і з дуже ніжною структурою. Якщо подобається зерниста консистенція, можна взяти сито з великими отворами.

джем з кизилу без кісточок

В протерту масу додають весь цукор. Так як кизилове ще тепле пюре, цукор легко розчиниться при інтенсивному розмішуванні. Не слід ставити каструлю на вогонь, коли цукор ще не розчинився, це може призвести до пригорання джему.

цукор

Варення з кизилу на зиму кип’ятять на повільному вогні 25 хвилин. Виходить густа ароматна маса. Гарячий джем переливають в стерилізовану банку, загвинчують стерильну кришку. З кілограма кизилу виходить 350-400 мл джему.

джем з кизилу на зиму

Кизиловий джем зберігається в темному прохолодному приміщенні. Відкриту банку потрібно ставити в холодильник.

кизиловий джем

Ароматний і смачний джем з кизилу готовий!

джем з кизилу

Смачного!

Інші рецепти:

Соус з болгарського перцю на зиму - Покроковий рецепт з фото

Диня в сиропі на зиму - Покроковий рецепт з фото

Компот з журавлини на зиму (без стерилізації) - Покроковий рецепт з фото

Джем з червоної аличі без кісточок - Покроковий рецепт з фото

Компот з базиліка на зиму - Покроковий рецепт з фото

Варення з чорниці – рецепт на зиму - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Домашній плавлений сир – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Арахісовий торт «Корівка» – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли