Диня, консервована на зиму в цукровому сиропі — домашнє ласощі для шанувальників солодкого. Диню необхідно вибирати солодку, духмяну і досить щільну, щоб її часточки не розварилися. Із вказаного в рецепті кількості продуктів виходить приблизно 2 баночки обсягів 0,7 літра. Шматочки дині ідеально підійдуть в якості наповнювача для пирогів, а солодкий сироп можна використовувати для просочення бісквітів.
Інгредієнти для консервації дині на зиму:
- диня – 1 кг
- цукор – 300 г
- кислота лимонна – 5 г
- ванілін – щіпка
- вода
Диня в сиропі на зиму – рецепт з фото:
Диню потрібно добре вимити, поділити на дві частини, звільнити від насіння. Потім половинки дині відчистити від верхнього шару, м’якоть нарізати квадратами середнього розміру.
Підготувати тару, в якій буде консервуватися диня. Стерилізація банок є обов’язковим етапом, якщо відмовитися від неї, то може початися процес бродіння і ласощі буде зіпсовано. Стерилізувати банки можна будь-яким зручним для вас способом.
В ємність укласти шматочки дині, наповнити ними трохи більше половини банки. Іншу порожнечу заповнити до країв крутим окропом. Відставити банку на десять хвилин в затишне місце.
Після закінчення часу воду з банок перелити у відповідний за обсягом сотейник. Ємність поставити на конфорку, у воду засипати вказане в рецепті кількість цукру. Довести сироп до кипіння, часто перемішуючи, щоб швидше розчинилися кристали цукру.
В сироп всипати кислоту і щіпку ваніліну, він додасть особливий аромат дині, перемішати, зняти сотейник з вогню. Сироп вилити назад в банки з кубиками дині.
Завершальний етап — пастеризація банок з заготівлею. На дно емальованої ємності покласти тонке рушник, завантажити в неї банки. Горлечко банки прикрити кришками, але не закручувати їх. Ємність до верху наповнити водою і поставити на плиту. Час пастеризації приблизно десять хвилин після закипання води.
Оброблені банки акуратно вийняти з води і відразу ж герметично затягнути стерильними кришками. Заготовки перевернути, укутати теплою тканиною і залишити до повного охолодження скла.
Диня в сиропі на зиму готова! Зберігати заготовку необхідно в сухому приміщенні.
Смачного!