Пельмені – дуже популярне блюдо російської кухні. Аналоги пельменів є в кухні практично кожного народу. В Японії це гедзе, в Азії – манти, в Греції – тортилиньи, в Італії – равіолі. І це ще не повний список побратимів пельменів. Пельмені хороші завжди і скрізь, їх обожнюють все. Пельмені складаються з суцільних плюсів. Але є все-таки один невеликий мінус – це їх ліплення, яка займає чималу кількість сил і часу. Тому готувати пельмені потрібно так само, як і є їх, а саме – всією родиною!
Інгредієнти для приготування пельменів з тестом на молоці:
- свинина – 600 г
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- борошно – 2 склянки
- молоко – 2/3 склянки
- яйце – 1 шт.
- соняшникова олія – 1 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
Рецепт приготування пельменів з тестом на молоці:
Спочатку потрібно приготувати фарш для пельменів. Для цього м’ясо ретельно промити, нарізати на великі шматки. Цибуля очистити від лушпиння і розрізати на чотири частини.
Прокрутити на м’ясорубці м’ясо з цибулею.
Отриманий фарш посолити і поперчити.
Тепер можна приготувати тісто для пельменів. Для цього яйце вбити в глибоку миску, додати дрібку солі і злегка збити виделкою.
Потім до яйцю додати тепле молоко і перемішати.
Влити в суміш соняшникову олію.
В кілька етапів додати борошно. Замісити м’яке еластичне тісто. Якщо тісто липне – підсипати ще трохи борошна. Вимішувати тісто слід дуже ретельно на рівній і чистій поверхні, присипаної невеликою кількістю борошна.
Сформувати з тіста кулю. Далі куля слід розділити на дві-три частини.
Взяти першу частину і тонко розкачати її качалкою. Товщина шару тіста повинна бути близько 2-3 мм. З тіста за допомогою келиха (або склянки з невеликим радіусом горлечка) вирізати круги. Зайве тісто, що залишилося між вирізаними колами, прибрати і покласти до решти тіста. На кожне коло викласти невелику кількість фаршу.
Тепер треба сформувати пельмені: коло з тіста з фаршем по центру скласти вдвічі, скріпивши з’єдналися кінці пальцями. Потім кінці вийшла заготівлі з’єднати один з одним.
Сформовані пельмені викладати на серветку, прикривши зверху ще однією серветкою (щоб уникнути обвітрювання і підсихання тесту).
Готові пельмені варити в злегка підсоленій воді 7 хвилин.
Готові пельмені полити вершковим маслом і подавати з різними соусами і подрібненою зеленню.
Смачного!