Яблучний пиріг – це дуже смачна, проста і недорога випічка. І у кожної господині є свій улюблений і перевірений рецепт. Але, якщо ви ще не знайшли свій ідеальний яблучний пиріг, тоді радимо скористатися нашим рецептом. Цей пиріг з яблуками виходить неймовірно ніжним, хрустким і соковитим. Завдяки тому, що листкове тісто використовується вже готове, то на приготування пирога йде зовсім небагато часу. До речі, за бажанням, щоб трохи урізноманітнити начинку, ви можете додати до яблук всілякі сухофрукти і горіхи.
Інгредієнти для приготування яблучного пирога з готового листкового тіста (на 1 великий пиріг):
- готове листкове тісто – 500 г
- яблука – 4-5 шт. (великого розміру)
- кориця – 1 ч. л. (або за смаком
- цукор – 2-3 ст. л. (або за смаком)
- лимонний сік – 3 ст. л.
- яйце – 1 шт. (для змазування пирога)
Для карамельного соусу (за бажанням):
- цукор – 200 г
- масло – 130 г
- вершки жирні (від 30%) – 120 г
Яблучний пиріг з готового листкового тіста – рецепт з фото:
Спершу приготуйте карамельний соус. Для цього візьміть сотейник з товстим дном або глибоку сковороду. Засипте в нього 200 г цукру і поставте на плиту.
Розтопіть цукор, акуратно помішуючи його лопаткою, до отримання карамелі бурштинового кольору. Будьте уважні і не передержите карамель, інакше соус вийде з гіркотою.
Вершкове масло наріжте на невеликі кубики і частинами введіть в отриману карамель.
Після кожної порції масла карамель розмішуйте до повної однорідності.
нагрійте Вершки в мікрохвильовій печі або на плиті майже до кипіння і акуратно влийте в карамель, постійно перемішуючи її віночком. Маса буде сильно пінитися, тому будьте акуратні і не обожгитесь! Доведіть соус до кипіння і зніміть з вогню.
Готовий карамельний соус відразу ж процідіть в іншу ємність, щоб позбутися від можливих грудочок цукру і залиште остигати.
Приготуйте начинку для пирога. Яблука промийте, очистіть і виріжте насіннєві коробочки.
Наріжте тоненькими скибочками яблука.
Нарізані яблука викладіть в глибоку чашу. Додайте цукор, корицю і пару ложок лимонного соку.
Все ретельно перемішайте. До речі, за бажанням, до яблук можете додати цедру лимона, апельсина або лайма, а також сухофрукти і рубані горіхи.
Готове листкове тісто розморозьте і розкачайте в прямокутник розміром близько 28х32 див. Підрівняйте його по краях і розділіть на частини. Спершу відріжте від пласта три смужки шириною 1 см, а залишився пласт розріжте на 2 рівні частини.
Викладіть один пласт тіста на папір для випічки або на деко. Змастіть краї тіста взболтанным яйцем.
Викладіть по краю пласта смужки тіста, щоб вийшло подобу рамки.
У центр отриманої кошики щільно викладіть яблука.
На другий частини тесту зробіть часті надрізи, не доходячи до країв на 1 см, як показано на фото.
Краю яблучного пирога змастіть взболтанным яйцем.
І зверху накрийте другою частиною тіста. Краї добре з’єднайте.
Змастіть яблучний пиріг зверху взболтанным яйцем і присипте цукром – це зробить скоринку ще більш хрустким і золотистим.
Випікайте яблучний пиріг з готового листкового тіста в заздалегідь розігрітій до 190-200 С духовці близько 30-35 хвилин. Зверху пиріг повинен добре підрум’янитися.
Наш яблучний пиріг готовий!
Подавайте його в теплому або повністю охолодженому вигляді.
Такий яблучний пиріг з готового листкового тіста ідеально поєднується з домашнім карамельним соусом.
Також можна подати до пирога кульку морозива.
Смачного!