Сьогодні пропонуємо приготувати десерт на зиму для дітей. Таке гарбузово-яблучне пюре – справжня знахідка для легкого перекусу або полудня. Гарбуз і яблука наситять тіло дитини корисними речовинами, мікроелементами і вітамінами. Діти не дуже люблять гарбуз і страви з неї, але солодке і ароматне пюре вживають залюбки.
В даному рецепті використовується мінімум цукру, що робить заготовку не тільки дуже апетитною, але і корисною. Цукор виступає у даному випадку в якості консерванту. На основі такого пюре можна готувати компоти, киселі, десерти та желейні цукерки.
Якщо ви готуєте фруктово-овочеве пюре для малюків, використовуйте тару невеликого обсягу. Так ви зможете бути впевнені в якості готового продукту. За таким же принципом можна приготувати пюре і з інших фруктів (персиків, слив, груш або абрикосів).
Інгредієнти для приготування гарбузово-яблучного пюре на зиму:
- яблука – 600 г
- гарбуз – 400 г
- цукор–пісок – 150 г
- вода – 100 мл
Гарбузово-яблучне пюре на зиму – рецепт з фото:
Очищаємо яблука від шкірки і насіння, шаткуємо довільними сегментами і викладаємо в миску або сотейник.
Додаємо в тару також очищений і нарізаний гарбуз.
Наливаємо у заготовку для пюре очищену воду.
Накриваємо кришкою, варимо яблука з гарбузом 12-15 хвилин.
Потім подрібнюємо масу до стану пюре. Для цього використовуємо блендер або комбайн.
Насипаємо до гарбузово-яблучному пюре необхідну норму цукру. Змішуємо всі компоненти.
Доводимо пюре до кипіння, варимо 5 хвилин. Потім виливаємо киплячу суміш в суху підготовлену тару, герметично закорковуємо, прогріваємо під теплим пледом 10-12 годин.
Ставимо гарбузово-яблучне пюре на зиму в прохолодну комору або льох.
Смачного!