Це дуже гарне варення з приємним цитрусовим смаком. Яскраво-помаранчева шкірка апельсинів згортається у вигляді симпатичних завитків. З них вийде ошатний декор для тортів і тістечок з білосніжним білковим кремом. Лимонний сироп буде абсолютно прозорим, що є рідкістю для будь-якого варення. Консистенція сиропу нагадує густоту травневого меду.
Інгредієнти для приготування варення з апельсинових кірок:
- апельсини – 3 шт.
- лимон – 1 шт.
- цукор – 450 г
- вода – 400 мл
Рецепт приготування варення з апельсинових скоринок Завитки:
Знадобиться три великих апельсина. Чим більші плоди, тим легше формувати завитки з кірочок. Апельсинову м’якоть в варення не використовують. Іноді замість лимонного соку беруть лимонну кислоту, але таке варення втратить половину своєї привабливості.
Миють апельсини старанно, тут не можна обійтися без гарячої води. Глянсова шкіра апельсинів завжди здається чистою, але вона, як правило, просякнута різними складами, які допомагають пережити тривалу транспортування.
найвідповідальніший момент – зрізання апельсинових скоринок. Оптимальна ширина смуги – 5 мм, довжина дорівнює половинки апельсина. Коли на тарілці з’являється гірка жовтогарячих смужок, зрізають подекуди виднеющуюся білу плівку.
Сира апельсинова шкірка легко згортається у вигляді спіралі, але не тримає форму. На цьому етапі доводиться озброюватися голкою і звичайними білими бавовняними нитками. Всі завитки з апельсинових кірок нанизують на одну-дві нитки.
Якщо відразу залити шкірку сиропом, варення з’явиться присмак гіркоти. Тому апельсинові завитки звичайної заливають водою і кип’ятять 10 хвилин.
Потім нитку спіральок опускають на 5 хвилин в холодну воду. На цьому підготовчі роботи закінчуються.
Потім апельсинові завитки знімають з нитки, кладуть у каструлю, засипають цукром. Спіральки вже «запам’ятали» свою нову форму, вони більше не розкручуються. Видавлюють сік, розрізавши лимон на половинки. Наливають воду.
Варення кип’ятять 30-35 хвилин на повільному вогні. Апельсинові кірки стануть м’якими. Якщо хочеться досягти жорсткості і карамелізації, тоді час потрібно збільшити. Але в десертах переважно використовують м’які завитки з апельсинових кірок.
Варення розфасовують гарячим, банку повинна бути стерильною. Можна закатати кришку, віднести варення в підвал або поставити в холодильник.
Варення «Завитки» готово! До речі, пахне десерт апельсинами, а от смак переважає лимонний.
Смачного!