Якщо ви ще не знайомі зі смузі, рецепти яких вже давно випробував весь світ, настав час познайомитися з ними і вам! Втім, нічого нового адже не винайшли, крім новомодного назви, а так загадкові смузі дуже нагадують наші звичайні і улюблені фруктові коктейлі в блендері, тільки з дуже густий і насиченою консистенцією. Будемо слідувати кулінарної моді і приготуємо смузі з запеченої гарбуза і банана!
Інгредієнти для приготування гарбузового смузі:
- гарбуз – 0,3 кг
- банан – 2 шт.
- лимон – 0,5 шт.
- цукор/рідкий мед – 3 ст. л.
Рецепт приготування смузі з гарбуза і банана:
Сира гарбуз має дуже тверду м’якоть, яку можна пом’якшити за допомогою процесу запікання. Помістіть шматочки очищеної від шкірки гарбуза у вогнетривку форму і запечіть до готовності в мікрохвильовій печі (4-6 хвилин на повній потужності) або в духовій шафі при 200 градусах 20-25 хвилин. Гарбуз розм’якшиться, її буде зручно розтерти в однорідну і смачне пюре, а це особливо добре, якщо таким корисним смузі ви будете пригощати дітей. Можна спробувати приготувати смузі і з сирої гарбуза, в такому випадку при подрібненні в блендері необхідно буде додати трохи соку або йогурту, щоб м’якоть гарбуза измельчилась до більш однорідної суміші.
Другий крок – очищаємо банани, ріжемо їх довільними шайбами.
Лимон покатати по столу (так ми отримаємо більше лимонного соку), розрізати навпіл і видавити з однієї половинки сік. Лимонний сік буде виконувати дві функції. По-перше, він не дасть банану потемніти в готовому продукті, а по-друге, лимонний сік додасть якусь пікантну кислинку і зробить смак гарбузового смузі більш збалансованим і не нудотним. Насиченість смузі лимонним соком регулюйте за смаком, якщо любите кисліші – можна видавити сік з цілого лимона, або, навпаки, виключити лимон зовсім.
Приготування смузі: візьміть блендер для коктейлів, перекладіть шматочки запеченої гарбуза, банани, цукор і влийте лимонний сік. Цукор можна замінити більш корисним продуктом – рідким медом.
Вміст збити на високій швидкості.
Залишилося перелити смузі з гарбуза в стакани, і десерт готовий!
Бажано пити або їсти його ложками відразу ж після приготування.
Приємного вам апетиту!