Глінтвейн не тільки зігріває, але й п’янить, кружляє голову. А при розумному приготуванні і вживанні – це благородний напій, здатний створити новий вимір смаку. Чи знаєте ви, що улюблений глінтвейн можна приготувати без алкоголю? Просто дивно, але зі звичайного соку можна приготувати смачний гарячий напій: запашний, пряний і незабутній смак. Якщо ви хочете навчитися готувати вдома зігріваючий безалкогольний глінтвейн, то слід присвятити кілька тонкощів, тоді все вийде!
Інгредієнти для приготування безалкогольного глінтвейну в домашніх умовах:
- фруктовий сік (гранатовий, виноградний, вишневий або смородиновий) – 1 л
- яблуко – 1 шт.
- лимон – 2-3 зубчики
- мед – 2 ст. л.
- кориця в паличках – 1-2 шт.
- бадьян – 1-2 шт.
- інші прянощі (гвоздика, мускатний горіх і ін) – за смаком
Рецепт приготування безалкогольного глінтвейну в домашніх умовах:
Яблуко, не очищаючи від шкірки, потрібно нарізати великими часточками, лимон – кружечками. Замість лимона можна використовувати інші цитрусові, наприклад, апельсин, грейпфрут, лайм і т. п.
Скласти в каструльку яблуко, лимон, додати мед, а також паличку кориці і зірочку бадьяна, можна також використовувати інші прянощі, наприклад, гвоздику, мелений мускатний горіх і т. д.
Потім влити фруктовий сік. Бажано віддати перевагу гранатовому, смородиновому або вишневому соку, з них виходить найсмачніший безалкогольний глінтвейн, що нагадує за смаком той, який готується на основі червоного вина.
Поставити глінтвейн на повільний вогонь і підігрівати напій приблизно 5 хвилин, тільки до кипіння. Потім накрити кришкою і настоювати близько 15-20 хвилин, щоб розкрився аромат спецій, а смак став насиченим і незрівнянно приємним.
Подаючи безалкогольний глінтвейн, приготований в домашніх умовах, у склянки або чашки слід додати по часточці лимона або яблука, не завадять і ті спеції, з участю яких готувався напій. Пропонуйте його обов’язково гарячим!
Насолоджуйтеся смаком чудового ароматного напою!
Смачного!