Пропонуємо запастися на зиму гострої зеленої аджикою з перцю. У даному рецепті акцент зроблений саме на колір заготовки. Незважаючи на те, що в основному домашню аджику створюють з овочів червоного кольору, класичний варіант соусу має саме зелений колір. В якості зелені буде використовуватися петрушка, але також можна додавати кінзу, кріп і навіть м’яту, все залежить від особистих переваг.
Інгредієнти для приготування гострої зеленої аджики на зиму:
- зелений болгарський перець – 1 кг
- гострий перець – 1-2 стручки
- часник – 100 г
- оцет яблучний – 5 ст. л.
- цукор – 6 десертних ложок
- чорний мелений перець – щіпка
- сіль – 1 десертна ложка
- паприка суха – 1 ч. л.
- коріандр – щіпка
- петрушка – 50 г
Аджика з зеленого болгарського перцю на зиму – рецепт з фото:
Підготувати зазначені продукти, овочі оглянути, мягковатые і з ушкодженнями на шкірці відкласти в сторону.
Солодкий зелений перець розділити на дві частини, вийняти м’які перегородки і насіння, сполоснути і повністю висушити. У пекучих перчинок обрізати хвостики, накришити кружечками, якщо ви любите обпалює аджику, тоді насіння не варто витягувати, вони додають виражену гостроту. Часник звільнити від верхньої плівки, промити водою.
Всі підготовлені овочі для зеленої аджики завантажити в м’ясорубку, чергуючи їх для збалансованого смаку, також можна подрібнити овочі потужним блендером.
Зелену перцеву суміш перекинути в глибоку ємність, бажано емальований, встановити на конфорку. Після стадії активного кипіння завантажити цукровий пісок і сіль в потрібних обсягах, переключити нагрівання на мінімальний. Часто перемішувати ложкою, розчиняючи сипучі елементи і відокремлюючи масу від стінок посуду.
Листя петрушки відламати від гілочок, добре промити, висушити, дрібно нашаткувати і кинути в зелену масу.
Для посилення аромату і гостроти кинути чорний мелений перець, паприку і коріандр, перемішати. Уварювати аджику з зеленого перцю на зиму протягом 25 хвилин, за цей час вона трохи загусне і зменшиться в обсязі. Обов’язково пробувати на смак, контролюючи дозування прянощів самостійно. Влити вказану кількість оцту з яблучним ароматом, ще раз підвести суміш до кипіння, прибрати з плити.
Гарячу зелену аджику розкласти по стерильним баночках.
Баночки туго закрутити і встановити на кришки, накрити ковдрою або пледом.
Залишити заготовку в такому вигляді до наступного дня.
Остиглі баночки відправити на полицю комори.
Аджика з зеленого болгарського перцю на зиму готова!
Смачного!