Ви любите грибочки так, як любимо їх ми? Якщо так, то наш сьогоднішній рецепт кабачків на зиму «як гриби» стане вашим улюбленим способом заготівлі цих овочів! Якщо ви хочете повністю повторити неперевершений смак маринованих маслюків, а саме на ці гриби найбільше схожі наші кабачки з часником, вибирайте тільки молоденькі плоди, не більше 15 см в довжину або з невеликим діаметром. Їх м’якоть щільна і пружна здатна витримати необхідну для консервування теплову обробку і стати аналогією пружинистим і маслянистим грибів. Ну, а до кабачків-грибочкам, як і належить, додамо пікантний і ароматний часник, без якого важко собі уявити будь-яку закуску на зиму…
Кабачки на зиму гриби – інгредієнти (вихід: 1 л):
- кабачки – 1 кг
- сіль – 0,5 ст. л.
- цукор – 0,5 ст. л.
- часник – 1 невелика головка або 5-6 великих зубків
- оцет 9% – 60 мл
- масло рослинне – 100 мл
Кабачки на зиму гриби без стерилізації рецепт з фото :
Як вже було відмічено раніше, для цієї заготовки підійдуть лише молоденькі кабачки. Якщо ви візьмете кабачки більш зрілого «віку», повторити унікальну грибну структуру навряд чи вийде, навіть якщо ви виріжете жорсткі насіння і будете використовувати м’якоть. Вона вже переповнена вологою і просто розм’якне при варінні. З молодих кабачків потрібно зрізати шкірку, відрізати хвостики з двох кінців.
Нарізати кабачки брусочками, більш підходящий розмір брусочків: довжина 2-2,5 см, по ширині і висоті – по 1,5 див.
Скласти брусочки в підходящу залізну ємність (в якій будуть варитися кабачки), пропустити через прес весь очищений на зубки часнику або трьом його на тертці або дуже дрібно подрібнюємо ножем. Перемішати, щоб кабачки просочилися часниковим соком.
Заливка-маринад для кабачків «як гриби» готується дуже просто, потрібно змішати в одній ємності зазначене в списку до рецепта кількість солі, цукру, олії й оцту. Перемішати, щоб цукор і сіль розчинилися в рідких інгредієнтів заливки-маринаду.
Вилити заливку на кабачки і накрити кришкою ємність/затягнути харчовою плівкою. Залишити на три години в холодильнику, не забуваючи періодично підходити до кабачків і перемішувати верхні і нижні шари для того, щоб кабачки добре віддали свій сік і як слід промариновались в кисло-солодкої рідини.
Через три години кабачки в часнику вийняти з холодильника і поставити на плиту для початку процесу гасіння в суміші заливки і виділився соку. Тушкувати 20 хвилин на маленькому вогні вашої плити. Під впливом тепла кабачки почнуть змінювати колір, ставати жовтими, а з вигляду – прозорими, склоподібним. Радимо не брати жорстку лопатку або шумівку для перемішування, щоб не зруйнувати размягчающиеся брусочки.
Як тільки час гасіння вийшло – розкладаємо кабачки на зиму по стерилізованим банкам.
Заливаємо соком пропорційно в кожну банку, а якщо його буде недостатньо і ви не покрили ним повністю брусочки кабачків – в цьому не буде нічого страшного. Загвинтити баночки або закрутити машинкою, перевернути і укутати до охолодження під щільну тканину.
Кабачки на зиму гриби готові!
На відміну від всіх інших заготовок, які можна відкрити і спробувати хоч на наступний день, такі кабачки як грибочки вимагають витримки в заливці близько місяця.
Через місяць можна насолоджуватися справжнім смаком «маслюків» і дивуватися, що це, виявляється, так просто!
Смачного!