Салати по-корейськи продовжують свою переможну ходу по просторах наших кулінарних книг, застільних і повсякденних меню, безпристрасно завойовуючи чудові відгуки їдців, з їх повною гастрономічної капітуляцією та залежністю від пікантних азіатських смаків на все життя… Якщо ви перепробували вже все, що можна з добавкою «по-корейськи», а чомусь помідори залишилися не у справ – пора терміново додавати їх до списку овочів, які також смачно готуються і також швидко з’їдаються! Рецепт помідорів по-корейськи особливо здивує і порадує тих, хто хоче дізнатися, як можна замаринувати помідори за добу і заготовити їх про запас аналогічно малосольні.
Щоб приготувати помідори по-корейськи швидко смачно знадобиться:
- помідори – 1 кг
- морква – 1-2 шт.
- солодкий перець – 1 шт.
- часник – 3-5 зубчики
- кріп – 1 пучок
- сіль – 1 ст. л.
- цукор – 2 ст. л.
- оцет – 30 мл
- масло рослинне – 30 мл
- червоний і чорний мелений перець – по 0,5 ч. л.
- коріандр – 1 ч. л.
Помідори по-корейськи – швидкий рецепт:
Почнемо приготування з маринаду: для нього розчинний в оцті цукор і сіль, перемішати, щоб всі кристали розчинилися.
Тепер можна влити будь-яке рослинне масло або суміш з рослинних масел, наприклад, соняшникова рафінована і кунжутне або кукурудзяна і лляна.
Досить традиційна для закусок по-корейськи моркву. Не забудемо про неї і в цьому салаті – вона добре підкреслить смак помідорів, освіжить нашу помідорну закуску і зробить її більш хрусткою». Трьом її на корейській спеціальної шатківниці довгої «локшиною». Естетика страви забезпечена!
А тепер беремося і за основні інгредієнти. Солодкий перець в рецепті використовується для заправки з часником, якій будуть просочуватися помідори. Якщо перець у вас невеликого розміру краще взяти кілька штук, щоб заправки вистачило на всі помідори. Очищаємо його від насіння, промиваємо порожнину і, нарізавши на середні кубики, покласти в чашу подрібнювача. Туди ж до перцю і кладемо часник.
Перемелюємо в чаші подрібнювача в кашку або використовуємо м’ясорубку (в крайньому випадку, можна все натерти на звичайній залізної тертці). Заправка для помідорів по-корейськи готова!
Міцні, тугі помідори (сливка, бакинські, бурі) розрізаємо на дві половинки, видаливши щільну частину біля хвостика. Викладаємо в пластиковий контейнер або ємність, яку можна щільно закрити кришкою, зрізами вгору.
На кожну половинку помідора викладаємо невелику порцію часниково-перцевої заправки.
Слідом покласти трохи тертої моркви, розділивши її на декілька порцій за кількістю шарів.
Притрусити морквину свіжим кропом.
Кріп посипати коріандром (меленим і дрібкою цілих горошин за бажанням), чорним перцем і гострим червоним перцем, також розподіливши порцію прянощів за кількістю шарів з помідорів.
Наповнюємо далі ємність помідорами з заправкою, морквою, кропом і прянощами. Коли вона наповниться – виливаємо зверху на помідори маринад.
Закриваємо кришкою, злегка струшуємо і поміщаємо в холодильник. Помідори по-корейськи швидкого приготування повинні маринуватися близько 6-8 годин, а за цей час необхідно кілька разів перевернути ємність чи декілька разів перемішати помідори, щоб ті, які знаходилися зверху, отримали свою порцію маринаду. Так як помідори пустять і свій власний сік від дії солі, оцту і цукру, через 5-6 годин маринад поповниться рідиною і все помідорні часточки виявляться під його впливом.
Ароматні і гострі помідори по-корейськи швидкого приготування готові!
Такі помідори відмінно зберігаються і не втрачають своєї смакової привабливості протягом одного-двох тижнів!
Смачного!