Любителям гостренького наш рецепт салату з кабачків з морквою по-корейськи на зиму напевно дуже сподобається. Ця пікантна закуска відмінно підійде до ваших улюблених м’ясних делікатесів. Досить бюджетний варіант смачної заготовки на зиму порадує вас у морозні зимові дні. Салат відмінно зберігається протягом року.
Салат з кабачків і моркви по-корейськи на зиму – інгредієнти:
- кабачок (молоденький овоч) – 1 кг
- морква – 400 г
- цибуля ріпчаста – 150 г
- рослинна олія рафінована – 1/3 склянки
- цукор – 1/3 склянки
- сіль (обов’язково велика) – 1 ст. л.
- оцет 9% (якщо використовувати 6%, то треба брати на 1 ложку більше) – 4 ст. л.
- коріандр – 1 ч. л.
- суміш перців – 1 ч. л.
- червоний мелений перець – 1-2 г
- часник – 4 зубчики
Примітка: із зазначеної кількості продуктів у нас вийшло 2 баночки по 0,5 л.
Салат з кабачків і моркви по-корейськи на зиму – рецепт з фото:
Підготуємо овочі. Якщо ви використовуєте молоденький кабачок, то шкірку знімати і очищати від насіння не варто. Досить буде помити овоч. Цибулину і часникові зубчики очистимо від верхнього шару. Морква почистимо і помиємо.
Скористаємося теркою, яку зазвичай використовують для приготування моркви по-корейськи, і натремо кабачок.
На ту ж тертку моркву натремо.
Цибулини нашинкуем гострим ножем у формі півкілець.
Займемося маринадом для салату по-корейськи на зиму. Попередньо трохи истолчем горошки коріандру. Высыплем їх в окрему миску, додаємо суміш перців, через спеціальний прес видавимо зубчики часнику. Перемішаємо.
Заллємо до спецій оцет і рослинне масло. На кінчику ножа додамо пекучий червоний перець. Всиплемо цукор і посолимо. Перемішаємо. Маринад для салату готовий.
Подрібнені кабачки, моркву і дрібно нашатковану цибулю викладемо в об’ємну каструлю. Заправити овочі приготованою сумішшю. Спочатку ложкою, а потім руками і ретельно перемішати салат, щоб маринад добре розподілився по всьому об’єму. Поставимо на полицю холодильника. Якщо є можливість, то можна залишати просочуватися салатик на ніч.
Після чого розкладемо настоявшийся салат з кабачків з морквою по-корейськи по банках, прикриємо кришками і обов’язково їх простерилизуем: поставимо на дно об’ємної каструлі, в яку заллємо холодну воду до рівня плічок наших банок. У такому положенні прокип’ятимо заготівлю 30 хвилин.
Потім щільно закупорим кришками і поставимо на полицю зберігатися.
Пікантний салат з кабачків і моркви по-корейськи на зиму готовий!
Смачного!