Існує багато теорій і версій, де і як з’явилися пельмені, адже в тому чи іншому вигляді вони присутні практично в кожній культурі. Прийнято вважати, що перші пельмені приготували в Китаї ще до початку нашої ери. І тоді, і зараз в цій країні пельмені готують всією сім’єю під Новий рік. Глава сім’ї кладе в один з пельменів монетку, вважається, що той, кому попадеться пельмень з монеткою, буде найбільш вдалим у новому році…
Популярні пельмені не тільки на Сході. Широко поширилися вони і в Європі, але тут з м’ясом готують їх менш часто, все більше віддаючи перевагу начинкою з риби, морепродуктів, овочів і навіть шоколаду. Так, популярні італійські равіолі з рибою, німецькі маульташен з овочами. Ми пропонуємо традиційний рецепт м’ясної – сьогодні готуємо пельмені з кролятини. Блюдо виходить, як завжди, дуже смачне і поживне.
Інгредієнти для приготування пельменів з кролика:
- м’ясо кролика – 500 г
- борошно пшеничне – 5 склянок
- вода кип’ячена – 250 мл
- яйце куряче – 1 шт.
- цибуля ріпчаста (великий) – 2 шт.
- сіль – 1 ч. л.
- перець – щіпка
Рецепт приготування пельменів з кроликом:
Підготуйте фарш. Пропустіть м’ясо кролика через ножі м’ясорубки, подрібніть цибулю і додайте до фаршу, посоліть і поперчіть за смаком.
Для приготування пельменного тесту в теплій кип’яченій воді розмішайте яйце, додайте сіль.
Засипте заздалегідь просіяне борошно, вимішуючи тісто ложкою.
Замісіть м’яке тісто, але в той же час досить туге.
Для швидкого формування пельменів вам знадобиться спеціальне пристосування – пельменниця. Завдяки їй буквально в лічені хвилини виходить 37 пельменів. Розкачайте невеликий кульку тесту за формою пельменницы і покладіть на неї, злегка притиснувши руками.
В кожну ямку викладіть по 1 ч. ложці фаршу з кролика.
Накрийте зверху ще одним пластом тіста, пройдіться качалкою, щоб краї продавились. Приберіть зайве тісто, а готові пельмені вытрусите на робочу поверхню.
Пельмені можна варити відразу, а можна прибрати в холодильник і заморозити.
Варити пельмені слід 6-8 хвилин у киплячій воді. Подавайте готові пельмені з кролика з кубиком масла і зеленню.
Смачного!