Майонез, мабуть, самий популярний соус в світі. Салати, гаряче, закуски – без нього нікуди. Але в майонезі промислового виробництва завжди вистачає штучних барвників, ароматизаторів та консервантів. Якщо ви хочете харчуватися правильно, але не можете відмовитися від улюбленого соусу, вихід один – самим зробити майонез будинку. Пропонуємо рецепт домашнього майонезу, який вийде з першої спроби, час приготування – кілька хвилин, за продуктами не доведеться нікуди йти, вони напевно є у вашому холодильнику!
Отже, як зробити майонез будинку? – Інгредієнти:
- яйце куряче – 1 шт.
- олія соняшникова без запаху – 170 мл
- натуральний яблучний оцет – 1 ст. л.
- сіль (бажано дрібна морська) – 1/3 ч. ложки
- цукор – 1/3 ч. ложки
- гірчиця готова (помірно гостра) – 1 ч. л.
Як зробити майонез будинку? – Покроковий рецепт з фото:
В глибоку чашу розбити ретельно вимиту куряче яйце (звичайно, якщо є можливість, краще використовувати для приготування майонезу яйця домашніх курей), додати сіль, цукор, оцет і гірчицю.
Старанно змішати складові, скориставшись міксером або заглибним блендером. Важливо, щоб всі кристали розчинилися, в іншому випадку може статися розшарування соусу.
Тоненькою цівкою, буквально по краплі, ввести соняшникову олію, продовжуючи працювати блендером. На ваших очах соус почне густіти. Продовжувати збивати суміш до тих пір, поки не выльете все масло.
Домашній майонез готовий! Натуральний, густий і дуже смачний! Такий соус, з великою кількістю гірчиці, буде прекрасним супроводом для рибних і м’ясних страв.
Якщо ви не любите гірчицю, наступного разу додайте її трохи, п’ятої частини чайної ложечки буде достатньо, щоб надати пружність емульсії. Також можете додати 2-3 зубчики пропущеного через прес часнику або трохи свіжомеленого чорного перцю, щоб поліпшити смак соусу.
Зберігати майонез, зроблений будинку, потрібно в холодильнику і постаратися його використовувати протягом 5 днів.
Смачного!