Вашій увазі пропонуємо нехитрий рецепт аджики з помідорів з часником і перцем на зиму без варіння, також її називають сирою. Такий спосіб приготування дозволяє максимально зберегти не тільки смак і запах початкових овочів, але і всі корисні властивості. Цю аджику можна додавати в різні соуси, використовувати як заправку, подавати в якості закуски до м’яса або просто намазувати на скибочку батона. Вона чудово розпалює апетит своїм різким часниковим ароматом. Зберігати таку заготовку потрібно на полиці холодильника.
Інгредієнти для приготування аджики з томатів, перцю і часнику на зиму без варіння:
- помідори – 1 кг
- перець болгарський – 450 г
- перець чилі – 2 стручки
- часник – 150 г
- сіль – 1 десертна ложка
- цукор – 1 ч. л.
- оцет 9% – 3 десертні ложки
- петрушка пучок
- коріандр сухий – 1 ч. л.
Аджика з помідорів і перцю з часником на зиму без варіння – рецепт з фото:
Підготувати всі зазначені інгредієнти, овочі ретельно вимити. Соковиті помідори розрізати на середні шматочки, при бажанні можна звільнити від шкірки, у перцю видалити частину, на якій тримається хвостик, розділити на декілька сегментів. Насіння у солодкого та гострого перцю можна залишити, так аджика буде ще смачніше. Часник позбавити від лушпиння, вимити.
Всі овочі закинути в м’ясорубку, рівномірно розподіляючи їх порції. Також можна скористатися потужним блендером. Не варто додавати відразу весь гострий перець, в процесі подрібнення овочів пробуйте суміш на смак і визначайтеся з гостротою аджики в залежності від своїх уподобань.
Зелень потрібно обдати гарячою водою, дрібно накришити ножем, висипати в томатну суміш. Туди ж завантажити порцію солі, добре перемішати.
Висипати відміряну кількість цукрового піску, додати оцет і коріандр. Також можна використовувати інші прянощі, які підходять до аджике, наприклад, хмелі-сунелі.
Сиру аджику з помідорів і перцю з часником потрібно витримати добу при кімнатній температурі, щоб вона перебродила, а потім тільки переставляти в холодне місце. Незважаючи на те, що ця аджика буде зберігатися в холодильнику, а не на полицях комори, тару для зберігання все-таки краще простерилізувати. Добре вичистити банки і кришки содою, висушити, потім обдати пором. В підготовлену тару вилити аджику до самого горлечка, закрутити кришками.
Аджика з томатів, перцю і часнику на зиму без варіння готова!
Її можна вживати відразу ж на наступний день після охолодження в холодильнику.
Смачного!