Жоден святковий стіл не обходиться без основного гарячого блюда. Сьогодні ми хочемо поділитися з вами рецептом дуже ніжною і ароматною запіканки з сьомги і картопляного пюре, яка обов’язково припаде до смаку вашим гостям за святковим столом. Готується таке блюдо зовсім не складно, тому ви не витратите багато сил і часу, щоб підготуватися до застілля.
Інгредієнти для приготування картопляної запіканки з сьомгою (4-5 порцій):
- сьомга – 500 г
- картопля – 600-700 г
- вершки (від 15%) – 150 мл
- масло – 50 г
- яйця курячі – 2 шт.
- сир твердий – 100 г
- сіль, перець, сушені трави – за смаком
Рецепт приготування запіканки із сьомги з картоплею:
В першу чергу очистіть і наріжте картоплю. Залийте його чистою водою і варіть до м’якості. За 5-10 хвилин до готовності додайте до картоплі сіль і лавровий лист (за бажанням) для аромату.
Тим часом підготуйте рибу. Зніміть шкіру з філе. Для цього філе риби викладіть на дошку шкірою і кінчиком ножа зніміть шкіру з ділянки в 1 див. Притримуючи очищену ділянку шкіри, кінчиками пальців вставте ніж між шкірою та м’ясом і легкими ріжучими рухами відокремте шкіру.
Таким чином, зніміть шкіру з усіх шматків риби.
Підготовлену сьомгу, якщо потрібно, промийте під проточною водою і повністю обсушити паперовими рушниками. Наріжте її великим кубиком.
Викладіть рибу рівним шаром в одну велику форму для запікання.
Чи ж можете взяти для приготування запіканки маленькі порційні формочки/креманки.
Приправте сьомгу сіллю, перцем, сушеними травами (за бажанням).
Вершки з’єднайте з 2 яйцями і змішати до однорідності.
Отриманої «бовтанку» залийте рибу так, щоб суміш вершків та яєць її практично повністю покривала.
Готовий картопля розімніть в пюре. Для цього злийте з картоплі половину води, додайте вершкове масло і натертий твердий сир (жменю сиру можете залишити і посипати ним запіканку зверху за 5 хвилин до готовності).
Товкачиком розімніть в гладке пюре. До речі, картопляне пюре для запіканки ви можете приготувати так, як любите саме ви і ваші рідні. Можете додатково додати до картоплі молоко, вершки, сметану або яйця.
Готове картопляне пюре викладіть поверх шару риби. Злегка розрівняйте і, за бажанням, нанесіть узор за допомогою виделки.
розігрійте Духовку до 190 С і випікайте запіканку з сьомгою і картоплею 25-30 хвилин.
Готовому блюду дайте трохи охолонути і подавайте до столу.
Картопляна запіканка з сьомгою готова!
Смачного!