У цьому рецепті ми пропонуємо запекти шмат свинини в гірчично-пивний заливці і побалувати рідних надзвичайно ароматним і соковитим м’ясом. У холодному вигляді таку запечену свинину шматком можна нарізати тоненькими пластами і подати в якості м’ясної закуски. Вона, без сумніву, стане найдостойнішим прикрасою будь-якого святкового столу. А можна подати м’ясо і гарячим, нарізавши більш товстими скибками і доповнивши запеченими овочами. Спробуйте, і свинина, запечена в духовці гірчично-пивний заливці, стане вашим улюбленим блюдом!
Щоб приготувати шматок свинини в духовці у фользі буде потрібно:
- свинина м’якоть – 1-1,1 кг
- пиво – 100 мл
- гірчиця – 60 г
- часник – 4 зубчики
- масло рафінована – 50 мл
- суміш перців – ½ ч. л.
- сіль – 1 ст. л.
- будь-які спеції для свинини – 1 ч. л.
- паприка – 1,5 ч. л.
- сухарі панірувальні – 40 г
Запечена свинина шматком у фользі в духовці – рецепт з фото:
Готуємо гірчично-пивну заливку. В невелику чашку виливаємо рафіновану олію, додаємо гірчицю, роздавлений часник і спеції з сумішшю перців. Перемішуємо гарненько і вливаємо пиво. Отримуємо божественно ароматну гірчично-пивну масу.
Тепер м’ясо. Бажано взяти свинячу шию, щоб у м’якоті було трохи тонких жирових прошарків. Тоді запечена свинина шматком вийде більш соковитою. Моєму м’ясної шматок, обсушуємо і, помістивши його в підходящу посуд, заливаємо гірчично-пивний масою. Залишаємо шматок м’яса маринуватися на годину, періодично перевертаючи його в ароматній заливці.
Беремо фольгу і відрізаємо 2-3 однакових довгастих листків. Розмір відрізаних листів повинен бути таким, щоб можна було без проблем загорнути шматок м’яса. Складаємо їх стопкою. Стежимо, щоб матові сторони дивилися вниз, а блискучі – вгору. Саме в такому положенні і поміщаємо складену стопку в жаростійку форму з високими бортами, підгинаємо вгору бічні сторони і викладаємо по центру свинину шматком.
Залишки заливки виливаємо на м’ясо і щільно загортаємо. Не перевертаємо, щоб гірчично-пивна маса не витекла.
Ставимо форму в духовку і запікаємо свинину шматком у фользі в духовці не менше півтора годин при 180 градусах. Перевіряємо проколом ножа через фольгу, якщо лезо входить в м’якоть легко, то м’ясо пропеклося. Дістаємо свинину і акуратно розкриваємо, формуючи з країв фольги подобу лотка. Змішати панірувальні сухарі з паприкою і посипаємо сумішшю м’ясо по верху і боків. Повертаємо форму в духовку і подпекаем свинину ще хвилин 25-30 до утворення гарної скоринки.
Все, запечена свинина шматком у фользі в духовці готова! А далі подаємо її гарячою, як основне м’ясне блюдо, або даємо їй охолонути і, нарізавши тонкими скибочками, подаємо в якості холодної закуски.
Смачного!