Мабуть, самий простий спосіб порадувати своїх рідних домашньою випічкою – це приготувати кекси, адже вони готуються легко і досить швидко. Сьогодні ми пропонуємо рецепт кексів з додаванням білого шоколаду і карамельної глазур’ю. Звучить непогано? Тоді за справу! Адже випічка, приготовлена своїми руками, завжди буде краще тієї, що продають навіть у найдорожчих магазинах. А все тому, що ви вкладете в неї крапельку своєї любові до тих, кого будете пригощати.
Інгредієнти для приготування кексів з білим шоколадом:
- масло — 150 г
- білий шоколад (без добавок) — 90 г
- цукор тростинний (коричневий) — 200 г
- борошно пшеничне вищого сорту — 100 г
- молоко — 100 мл
- вершки (15% жирності) — 100 мл
- пекарський порошок — 1 ч. л.
- цукор ванільний — 1 ч. л.
- столова сіль— щіпка
- яйця курячі — 2 шт.
- посипка цукрова – для прикраси
Рецепт приготування кексів з білим шоколадом:
Першим ділом приготуємо тісто для кексів. Для цього в невеликому сотейнику з’єднуємо 100 г тростинного цукру, 100 г вершкового масла, 70 г білого шоколаду і 100 мл молока. Відправляємо сотейник на невеликий вогонь, і періодично помішуючи, розпускаємо масу до однорідності.
Потім забираємо сотейник з вогню і даємо гарячої масі охолонути протягом 10 хвилин. Після через решето просіваємо в сотейник пекарський порошок і борошно. Додаємо дрібку солі і ретельно все перемішуємо, спочатку ложкою, потім з допомогою віночка.
Вбиваємо в тісто курячі яйця і ще раз добре все перемішуємо вінчиком. Тісто для кексів готово.
Тепер включаємо нагріватися духовку до 175 градусів (режим конвекції — 150 градусів). За той час, поки духовка нагрівається, у форми для кексів вставляємо паперові горнятка і заповнюємо їх на 1/3 об’єму підготовленим тістом.
Ставимо форми з тестом на середню полицю духовки. Випікаємо кекси з білим шоколадом близько 20 хвилин.
Тим часом поки печуться кекси, приготуємо карамельну глазур. Для цього в невеликому сотейнику з’єднуємо ванільний цукор 100 г тростинного. Додаємо до цукру вершкове масло і вершки.
Ставимо сотейник на середній вогонь, безперервно помішуючи, доводимо все до кипіння. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму і, не припиняючи заважати, варимо глазур ще близько 5 хвилин. Після прибираємо сотейник з вогню. Карамельна глазур готова!
що Залишився білий шоколад подрібнюємо. Ще теплі кекси поливаємо гарячої карамельної глазур’ю, присипаємо білим шоколадом і прикрашаємо цукрових посипкою.
Готовим кекси даємо повністю охолонути, після чого подаємо їх до столу.
Смачного!