500 рецептів
Випічка

Мигдальна борошно в домашніх умовах – рецепт з фото покроково

by admin 8 Вересня, 2017 No Comments

Мигдальна борошно – це незамінний інгредієнт для багатьох вишуканих і витончених десертів, тому, якщо ви захоплюєтеся випічкою, то без такого корисного інгредієнта вам точно не обійтися. Звичайно ж, мигдалеву борошно можна купити в більшості великих супермаркетах, але, що робити, якщо такий диво інгредієнт у вашому місті не знайти? Не впадайте у відчай, таку муку можна приготувати самостійно, головне запастися часом і кавомолки, ну і звичайно ж, мигдалем. Отже, приступимо!

Інгредієнти для приготування мигдального борошна в домашніх умовах:

  • мигдаль (сирої) – 200 г
  • вода (окріп) – 300 г

інгредієнти

Мигдальна борошно в домашніх умовах – рецепт з фото:

Першим ділом підготуємо мигдаль. Його потрібно очистити від верхньої коричневої шкірки. Для цього пересипаємо його в глибоку зручну посуд і заливаємо окропом. Вода повинна повністю покривати горіхи. У такому вигляді залишаємо горіхи на 5-6 хвилин.

мигдаль в окропі

Після зливаємо всю воду і даємо мигдалю трохи охолонути, щоб не обпалити руки.

пропарений мигдаль

Далі пробуємо очистити один горішок. Якщо шкірка легко відходить, тоді очищаємо всі горіхи. А ось, якщо шкурка погано відійшла, тоді повторно заливаємо горіхи окропом і вже після цього очищаємо.

очистити

Очищені ядра викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати надлишки води.

обсушити

Далі мигдаль потрібно максимально просушити. Для цього перекладаємо його на деко і, якщо є час, тоді залишаємо горіхи сушитися при кімнатній температурі протягом 2-3 днів або більше. Якщо ж часу немає, тоді прогріваємо духовку до 100 С і сушимо горіхи, як можна частіше їх помішуючи, протягом 10-15 хвилин. Але будьте уважні, горіхи не повинні зазолотиться, інакше борошно може вийти кремового кольору. Даємо горіхам повністю охолонути.

мигдаль у духовці

Остиглі горіхи розмелюємо за допомогою кавомолки. Розмелюємо невеликими порціями, не даючи горіхам в процесі розмелювання нагрітися, інакше ядра почнуть виділяти масло, і мигдальна борошно в домашніх умовах вийде з грудками.

кофемолка

Отриману мигдалеву борошно просіваємо через дрібне сито. Великі шматочки, які залишилися в ситі, можна знову відправити в кавомолці або використовувати для приготування печива або іншої випічки, для якої не потрібна борошно дрібного помелу.

мигдальна борошно

Далі мигдалеву борошно просушуємо. Робити це можна або при кімнатній температурі протягом декількох днів, або злегка прогрітій духовці.

просушити в духовці

Готову мигдалеву борошно перекладаємо в контейнер або в банку з кришкою. Зберігаємо борошно не більше одного місяця.

мигдальна борошно в домашніх умовах рецепт

Ось і все. Мигдальна борошно в домашніх умовах готова! Тепер з неї можна готувати французькі макарони, бісквіти Дакуаз або Джаконда, а також відоме линцское печиво та багато-багато ще чого!

мигдальна борошно в домашніх умовах

Смачного!

Інші рецепти:

Шоколадний кекс з вишнями – рецепт з фото

Готуємо легко і смачно: найпростіший заливний пиріг з капустою

Шоколадний чізкейк – рецепт з фото покроково

Пиріг з рибою і рисом з дріжджового тіста - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Зливу маринована «Закусочна» – Покроковий рецепт з фото7 років ago
  • Next Качка з рисом і яблуками в духовці – покроковий рецепт з фото7 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки