Мигдальна борошно – це незамінний інгредієнт для багатьох вишуканих і витончених десертів, тому, якщо ви захоплюєтеся випічкою, то без такого корисного інгредієнта вам точно не обійтися. Звичайно ж, мигдалеву борошно можна купити в більшості великих супермаркетах, але, що робити, якщо такий диво інгредієнт у вашому місті не знайти? Не впадайте у відчай, таку муку можна приготувати самостійно, головне запастися часом і кавомолки, ну і звичайно ж, мигдалем. Отже, приступимо!
Інгредієнти для приготування мигдального борошна в домашніх умовах:
- мигдаль (сирої) – 200 г
- вода (окріп) – 300 г
Мигдальна борошно в домашніх умовах – рецепт з фото:
Першим ділом підготуємо мигдаль. Його потрібно очистити від верхньої коричневої шкірки. Для цього пересипаємо його в глибоку зручну посуд і заливаємо окропом. Вода повинна повністю покривати горіхи. У такому вигляді залишаємо горіхи на 5-6 хвилин.
Після зливаємо всю воду і даємо мигдалю трохи охолонути, щоб не обпалити руки.
Далі пробуємо очистити один горішок. Якщо шкірка легко відходить, тоді очищаємо всі горіхи. А ось, якщо шкурка погано відійшла, тоді повторно заливаємо горіхи окропом і вже після цього очищаємо.
Очищені ядра викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати надлишки води.
Далі мигдаль потрібно максимально просушити. Для цього перекладаємо його на деко і, якщо є час, тоді залишаємо горіхи сушитися при кімнатній температурі протягом 2-3 днів або більше. Якщо ж часу немає, тоді прогріваємо духовку до 100 С і сушимо горіхи, як можна частіше їх помішуючи, протягом 10-15 хвилин. Але будьте уважні, горіхи не повинні зазолотиться, інакше борошно може вийти кремового кольору. Даємо горіхам повністю охолонути.
Остиглі горіхи розмелюємо за допомогою кавомолки. Розмелюємо невеликими порціями, не даючи горіхам в процесі розмелювання нагрітися, інакше ядра почнуть виділяти масло, і мигдальна борошно в домашніх умовах вийде з грудками.
Отриману мигдалеву борошно просіваємо через дрібне сито. Великі шматочки, які залишилися в ситі, можна знову відправити в кавомолці або використовувати для приготування печива або іншої випічки, для якої не потрібна борошно дрібного помелу.
Далі мигдалеву борошно просушуємо. Робити це можна або при кімнатній температурі протягом декількох днів, або злегка прогрітій духовці.
Готову мигдалеву борошно перекладаємо в контейнер або в банку з кришкою. Зберігаємо борошно не більше одного місяця.
Ось і все. Мигдальна борошно в домашніх умовах готова! Тепер з неї можна готувати французькі макарони, бісквіти Дакуаз або Джаконда, а також відоме линцское печиво та багато-багато ще чого!
Смачного!