Вишня і шоколад перебувають в ідеальному союзі, і тому сьогодні ми з радістю представляємо вам простий і смачний рецепт шоколадного кексу з вишнею. Початківці кухарчуки будуть просто в захваті від такого кексу, адже готується він неймовірно просто, ніяких складних маніпуляцій не потрібно, для замісу потрібен тільки віночок або навіть звичайна ложка. Цей вологий шоколадний кекс підходить для всіх сезонів року. Так, влітку його можна приготувати зі свіжої вишнею, а в будь який інший час використовувати заморожену або консервовану ягоду.
Інгредієнти для приготування шоколадного кексу з вишнею:
- борошно пшенична – 270 г
- цукор – 300 г
- масло – 60 г
- рослинна олія – 60 г
- яйця курячі – 2 шт.
- молоко – 290 г
- какао-порошок – 40 г
- оцет (винний або яблучний) – 1 ст. л.
- розпушувач – 1 ч. л. (без гірки)
- сода – 0,5 ч. л. (без гірки)
- вишня (без кісточок) – 200 г
Примітка: для випічки використовувалася форма розміром 13х24 див.
Шоколадний кекс з вишнями – рецепт з фото:
На приготування тіста для кексу потрібно близько 10 хвилин, тому першим ділом розігріваємо духовку до 175 С і готуємо форму. Вистилаємо Форму або папером, або злегка змащуємо маслом і присипаємо борошном. Форму для випічки кексу можна взяти будь-якої конфігурації: круглу, з отвором в центрі, прямокутну або маленькі порційні формочки.
Також відразу готуємо 2-е великі миски. В одну з них просіваємо борошно (1 ст. л. треба відкласти, вона знадобиться для обвалювання вишні), какао-порошок (до речі, обов’язково потрібно взяти якісний темний гіркий какао, адже саме від нього у кексу буде справжній смак шоколаду, суміші типу «Несквік» для цього рецепту не підходять), розпушувач і соду.
Висипаємо весь цукор. Що стосується цукру, то він повинен бути дрібний, щоб легко розчинитися в тесті.
Беремо віночок чи просто ложку і перемішуємо сухі компоненти, щоб цукор рівномірно розподілився.
Тепер займемося рідкими складниками. Вершкове масло відправляємо в мікрохвильову піч і розтоплюємо, якщо немає мікрохвильовки, тоді перекладаємо його в каструльку і розтоплюємо на маленькому вогні. Тим часом у другу підготовлену миску розбиваємо яйця і виделкою або вінчиком злегка їх збовтуємо. Особливо не намагаємося, просто добиваємося однорідної суміші.
До яєць вливаємо молоко, рослинне і вершкове масло, а також оцет. Перемішуємо. До речі, за бажанням, замість вершкового масла можна взяти таку ж кількість рослинного, адже саме воно дає вологу нашому кексу.
В центрі сухої суміші робимо невелику ямку і вливаємо в неї наші рідкі компоненти.
Перемішуємо обидві суміші до гладкості. Довго тісто не заважаємо! Відкладаємо його на хвилинку в бік.
Вишню без кісточок перекладаємо на сито і злегка віджимаємо від зайвого соку. Присипаємо її відкладеної борошном.
Тепер ситом потрібно трохи потрусити, таким чином, вишня рівномірно обваляется в борошні, а надлишки борошна підуть крізь сито.
Перекладаємо в тісто вишню і перемішуємо.
Шоколадне тісто з вишнею виливаємо у форму.
Випікаємо шоколадний кекс з вишнею вже гарячій духовці близько години, на готовність кекс обов’язково перевіряємо шпажкою.
Свіжоспечений кекс переносимо на грати – так він швидше охолоне і, за бажанням, прикрашаємо. Приміром, щоб його смак зробити ще більш шоколадним, можна використовувати шоколадний ганаш з чорного або молочного шоколаду.
Ось і все. Вологий шоколадний кекс з вишнями готовий!
Подавати такий кекс найкраще зі збитими вершками або кулькою морозива, при такій подачі виходить чудовий десерт, який з легкістю можна подати на святковий стіл і при цьому не витративши на його приготування багато часу і сил.
Смачного!