Смачні, ситні, а місцями навіть шкідливі для нашого організму перекуси – це невід’ємна частина практично щоденного раціону. Але сьогодні ми хочемо поділитися з вами таким смачним і корисним снеком, що вам точно не доведеться переживати за свою фігуру. Яблучні чіпси – це хрусткі, вітамінні і просто дуже смачні яблучні скибочки, які чудово підходять для легкого перекусу. Такими чіпсами можна втамувати голод між прийомами їжі або ж похрумтіти ними під час перегляду фільму. Готуються такі чіпси простіше простого і їх легко можна приготувати про запас, щоб вони завжди були під рукою.
Інгредієнти для приготування яблучних чіпсів в духовці:
- яблука – 5 шт. (середнього розміру)
- вода – 300 г
- цукор – 100 г
- лимон/лайм – 0,5 шт.
- кориця – 1 ч. л.
Яблучні чіпси в духовці – рецепт з фото:
Спочатку приготуємо сироп. У невелику по діаметру каструльку висипаємо цукор і заливаємо його водою.
Ставимо каструльку на середній вогонь і, перемішуючи інгредієнти лопаткою, доводимо до кипіння. Після того, як суміш закипить, проварюємо сироп ще пару хвилин, особливо уварювати його не потрібно.
Знімаємо з вогню і вичавлюємо в нього сік з половинки лимона або лайма. Завдяки соку яблучні дольки придбають легку кислинку, а також кислота лимона не дасть часточок сильно потемніти. До речі, якщо лимона або лайма під рукою не виявилося, сік можна замінити лимонною кислотою, буде достатньо взяти чверть чайної ложки. І, якщо будете її використовувати, то додайте її в каструльку слідом за цукром.
Після того, як вичавили сік, отриману шкірку також відправляємо в сироп, так він стане тільки ароматніший. Відкладаємо сироп на пару хвилин в сторону.
А тим часом, підготуємо яблука. Моєму їх і нарізаємо тонкими кружальцями. Для приготування яблучних чіпсів в домашніх умовах нарізати їх треба товщиною не більше 2 мм, якщо у вас є спеціальна шинкування, то скористайтеся нею, оскільки процес нарізки пройде набагато швидше. До речі, за бажанням, серцевину у яблук можна вирізати спеціальним ножем, але робити це зовсім не обов’язково, так як під час нарізки все насіння в будь-якому випадку випадуть.
Скибочки яблук занурюємо в ще гарячий сироп, залишаємо їх у такому вигляді на 5-10 хвилин. Так як яблук виходить багато, то все за раз в сироп вони не помістяться, тому занурюємо їх невеликими партіями.
Просочені яблучні дольки дістаємо з сиропу і перекладаємо на сухе рушник. Ретельно обсушуємо їх від залишків сиропу. Таким чином, готуємо всі яблучні кружечки.
Деко застеляємо папером (беремо якісну, щоб яблучні чіпси в духовці не пристали) і викладаємо зверху кружечки яблук.
За бажанням, присипаємо скибочки меленою корицею.
Відправляємо яблучні скибочки в теплий духова шафа. Сушимо яблучні чіпси в духовці при 80 З близько 1-2 годин. Час сушіння буде прямо залежати від товщини нарізки і від соковитості самих яблук, тому час від часу перевіряємо їх. До речі, поки яблучні чіпси будуть сушитися, дверцята духовки зафіксуйте так, щоб вона була трохи прочинені, так з неї буде виходити пар, і яблучка будуть сушитися швидше.
Дістаємо деко з чіпсами з духовки і залишаємо до повного охолодження.
Як тільки наші чіпси охолонуть, їх можна відразу ж подавати до столу, а, якщо снеки готуються запас, то зберігаємо їх у щільно зачиненій контейнері.
Наші смачні яблучні чіпси готові!
Корисних вам перекусів!