Чебуреки – одне з найпопулярніших тюркських страв в нашій країні, і багато кухарі вміють готувати їх ідеально. Можливо, це пов’язано з тим, що чебуреки – страва невибаглива, в їх приготуванні не потрібно знати ніяких тонкощів і секретів, як це зазвичай буває з французькими або італійськими стравами. В оригінальне тісто для чебуреків додається лише вода, борошно, яйця і сіль, а фарш (найчастіше з баранини) приправляється гострими спеціями, часником і цибулею. Обсмажуються чебуреки при дуже високій температурі, що забезпечує швидке приготування.
Інгредієнти для приготування чебуреків з баранини:
- баранина – 1 кг
- цибуля ріпчаста – 6-7 шт.
- сіль, перець – за смаком
- часник – за смаком
- вода тепла – 400 мл
- яйця курячі – 2 шт.
- сіль – 1 ч. л. (з гіркою)
- цукор – 1 щіпка
- борошно пшеничне – 7-8 склянок
Рецепт приготування чебуреків з бараниною:
Спочатку приготуйте тісто для чебуреків. Для цього в злегка теплій кип’яченій воді розведіть 2 яйця.
Додайте сіль (бажано використовувати дрібну кухонну сіль), щіпку цукру для хрусткості. Все добре перемішайте.
Потім додайте борошно вищого сорту.
Замісіть щільне, не липнущее до рук тісто.
Баранину подрібніть за допомогою ручної м’ясорубки або електром’ясорубки.
З її ж допомогою подрібніть і цибулю. До речі, радимо використовувати побільше цибулі, особливо тим, хто не дуже любить баранину, цибулю зробить фарш не тільки більш соковитим, але і усуне неприємний запах.
Додайте у фарш сіль, мелений перець, трохи часнику, перемішайте.
Розкачайте невеликий шматок тіста у формі кола. На одну половину покласти фарш, не доходячи до країв на 1 см, потім накрийте м’ясо другою половиною тіста.
Краю чебуреків защепіть з допомогою виделки, зайве тісто і нерівності обріжте.
Обсмажте чебуреки з бараниною в розігрітій олії або жирі. До речі, традиційно чебуреки смажили саме в баранячому жирі.
Обсмажені чебуреки перекладіть в скляну миску і накрийте кришкою, через 5-10 хвилин подавайте. Запевняємо, охолонути чебуреки не стигнуть!
Смачного!