500 рецептів
Різне

Чебуреки з бараниною – Покроковий рецепт з фото

by admin 21 Червня, 2017 No Comments

Чебуреки – одне з найпопулярніших тюркських страв в нашій країні, і багато кухарі вміють готувати їх ідеально. Можливо, це пов’язано з тим, що чебуреки – страва невибаглива, в їх приготуванні не потрібно знати ніяких тонкощів і секретів, як це зазвичай буває з французькими або італійськими стравами. В оригінальне тісто для чебуреків додається лише вода, борошно, яйця і сіль, а фарш (найчастіше з баранини) приправляється гострими спеціями, часником і цибулею. Обсмажуються чебуреки при дуже високій температурі, що забезпечує швидке приготування.

Інгредієнти для приготування чебуреків з баранини:

  • баранина – 1 кг
  • цибуля ріпчаста – 6-7 шт.
  • сіль, перець – за смаком
  • часник – за смаком
  • вода тепла – 400 мл
  • яйця курячі – 2 шт.
  • сіль – 1 ч. л. (з гіркою)
  • цукор – 1 щіпка
  • борошно пшеничне – 7-8 склянок

чебуреки з бараниною - інгредієнти

Рецепт приготування чебуреків з бараниною:

Спочатку приготуйте тісто для чебуреків. Для цього в злегка теплій кип’яченій воді розведіть 2 яйця.

яйця з водою

Додайте сіль (бажано використовувати дрібну кухонну сіль), щіпку цукру для хрусткості. Все добре перемішайте.

сіль

Потім додайте борошно вищого сорту.

борошно

Замісіть щільне, не липнущее до рук тісто.

тісто для чебуреків

Баранину подрібніть за допомогою ручної м’ясорубки або електром’ясорубки.

фарш з баранини

З її ж допомогою подрібніть і цибулю. До речі, радимо використовувати побільше цибулі, особливо тим, хто не дуже любить баранину, цибулю зробить фарш не тільки більш соковитим, але і усуне неприємний запах.

фарш з цибулею

Додайте у фарш сіль, мелений перець, трохи часнику, перемішайте.

баранячий фарш

Розкачайте невеликий шматок тіста у формі кола. На одну половину покласти фарш, не доходячи до країв на 1 см, потім накрийте м’ясо другою половиною тіста.

чебуреки з баранячому фаршем

Краю чебуреків защепіть з допомогою виделки, зайве тісто і нерівності обріжте.

чебуреки з бараниною фото

Обсмажте чебуреки з бараниною в розігрітій олії або жирі. До речі, традиційно чебуреки смажили саме в баранячому жирі.

чебуреки з баранини

Обсмажені чебуреки перекладіть в скляну миску і накрийте кришкою, через 5-10 хвилин подавайте. Запевняємо, охолонути чебуреки не стигнуть!

чебуреки з бараниною

Смачного!

Інші рецепти:

Мариновані голубці з морквою по-корейськи - рецепт з фото

Тріска смажена на сковороді - рецепт з фото

Ньоккі (італійські галушки) - Покроковий рецепт з фото

Перепілки фаршировані грибами - рецепт з фото

Яблучний пиріг з готового листкового тіста (+ карамельний соус) - рецепт з фото

Рецепт маринованої цвітної капусти швидкого приготування

  • Previous Швидкі квашені баклажани – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Азу в горщиках – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли