Серед шанувальників мочених яблук, солоних огірків і квашеної капусти завжди знайдуться і такі, які люблять квашені баклажани. Це чудове блюдо, яке завжди підходить до будь-якого меню – м’яса, картоплі, рису. Незвичайно гарні для буденного столу і дуже зручні в якості закуски для нежданих гостей, адже квашені баклажани досить довго зберігаються в холоді, зберігаючи всі свої смакові якості. А чи не хочете ви спробувати квашені баклажани швидкого приготування? Природно, все, що готується швидко – це всього лише аналог класичного рецепту, але потрібно сказати, результат виходить чудовий!
Щоб приготувати квашені баклажани швидко потрібно:
- баклажани – 1 кг
- часник – 3-5 зубчики
- цибуля – 1-2 шт.
- солодкий перець – 2 шт.
- вода – 1 склянку
- сіль – 2 ч. л.
- цукор – 1 ч. л.
- оцет – 2 ст. л.
- лавровий лист, гвоздика, перець запашний – за бажанням
Швидкі квашені баклажани – рецепт з фото:
Почнемо приготування простого маринаду для «квашених» баклажанів: для нього влити склянку води в невелику ємність, яку можна поставити на плиту і нагрівати, всипати всі сипучі інгредієнти за рецептом – сіль, цукор, а також перець, гвоздику, лавровий лист, потім влити оцет. Довго нагрівати і кип’ятити маринад не потрібно, як тільки кристали солі і цукру розчиняться, вогонь під каструлею вимкнути, маринад охолодити.
Баклажани вимити, очистити від шкірки тонким шаром, м’якоть нарізати великими кубиками або брусочками, як більше подобається. Помістити в сковороду.
Обсмажити з маслом до легкого зарум’янювання брусочків. Баклажани також не потрібно довго смажити, лише злегка піддати тепловій обробці, щоб вони стали м’якшими. Пружну структуру м’якоті вони повинні зберегти.
Помішуючи баклажани на сковороді, одночасно очистити і подрібнити цибулю, солодкий перець.
Коли баклажани підсмажаться, вогонь під сковородою вимкнути, а до них всипати всі підготовлені овочі.
Перемішати і видавити в теплі овочі часник. Дати трохи часу баклажанів, цибулі і перцю постояти, охолодитися і просочитися пікантним часниковим ароматом. Зверніть увагу, цибулю і перець в цьому блюді залишаються практично свіжими, маринуватися вони будуть вже на наступному етапі.
Перекласти баклажани з овочами зі сковороди в ємність для маринування, наприклад, пластиковий лоток, в якому дуже зручно баклажани злегка утрамбувати і залити маринадом. До того ж, ви оціните всю принадність такого «судочка» згодом, коли вам можна буде герметично закрити його кришкою і періодично струшувати, щоб маринад просочив всі овочі повністю.
Вилити маринад разом з прянощами на баклажани. Якщо навіть відразу рідина не покриє овочі «з головою» – нічого страшного. Через кілька годин свіжі овочі виділять додатковий сік, і маринаду стане більше.
Витримати баклажани в холодильнику добу і можна пробувати!
Квашені баклажани швидкого приготування готові!
Смачного!