500 рецептів
Рецепти з овочів

Смажена картопля по-селянськи – Покроковий рецепт з фото

by admin 20 Червня, 2017 No Comments

Зараз складно сказати, звідки з’явилася назва страви «Картопля по-селянськи», можливо, більш слушним було б назва «Картопля по-холостяцьки». Дійсно, що може бути простіше для холостяка, чим порізати нечищену картоплю на невеликі шматочки і обсмажити у великій кількості олії. В результаті виходить дуже ситне і смачне блюдо. А якщо додати побільше солі, ароматних спецій, приготувати незвичайний соус, то і до пива нічого купувати не треба!

Смажена картопля по-селянськи має багато спільного з популярним зараз картоплею фрі, відмінність в тому, що картопля по-селянськи не очищається від шкірки і ріжеться великими шматочками-часточками. Наявність шкірки надає страві особливу пікантність і незвичність, відсутні картоплі фрі. Картоплю по-селянськи можна смажити на сковороді в олії, а можна запікати в духовці. Прихильники здорового харчування, звичайно ж, вибирають другий спосіб, але і перший не такий вже шкідливий, якщо вчасно міняти рослинне масло.

Щоб смажена картопля по-селянськи мала насичений смак і аромат, зовсім не потрібно додавати різні натуральні приправи, з цим завданням чудово впораються запашний перець, паприка і суміш сушених пряних трав. Також можна використовувати сушений кріп, базилік, коріандр, гірчицю та інші прянощі.

Інгредієнти для приготування смаженої картоплі по-селянськи:

  • неочищений картоплю – 500 г
  • рослинна олія – 200 мл
  • сіль – 1 ч. л.
  • перець запашний – 0,5 ч. л.
  • паприка – 0,5 ч. л.
  • суміш пряних трав – 1 ч. л.

смажена картопля по-селянськи - інгредієнти

Рецепт приготування картоплі по-селянськи смаженої на сковороді:

Спочатку потрібно ретельно промити картоплю. Для цього зручно скористатися жорсткої стороною губки для миття посуду, з її допомогою вся грязь з картоплі прекрасно очищається. Бажано використовувати для цього рецепту картопля невеликого розміру, добре, якщо бульби будуть довгастими, тоді їх буде дуже зручно різати на тонкі довгі часточки.

Отже, розрізати кожну картоплину на 4 часточки.

картопля часточками

Потім слід приготувати маринад для картоплі по-селянськи: змішати 2 ст. ложки соняшникової олії (решта нам знадобиться для смаження) з сумішшю перців і пряних трав.

масло і спеції

Додати сіль.

сіль

Добре перемішати маринад.

маринад

Викласти в маринад половину картоплі, перемішати так, щоб кожна часточка з усіх сторін була змазана маринадом.

картопля в маринаді

Розігріти у глибокій сковороді залишився соняшникову олію, викласти на нього картоплю і смажити на великому вогні 10 хвилин, іноді помішуючи. Потім обсмажити другу частину картоплі.

смажена на сковороді картопля по-селянськи

готовий Викласти картоплю на тарілку і, не даючи охолонути, подавати до столу. В якості соусу можна використовувати кетчуп або майонез, але ще краще поєднується смажена картопля по-селянськи зі сметанно-часниковим соусом.

смажена картопля по-селянськи

Смачного!

Інші рецепти:

Картопля з грибами і сиром в духовці

Суп из тыквы с кокосовым молоком и имбирем в мультиварке

Картопляно-кабачкові оладки - Покроковий рецепт з фото

Картопля, фарширована грибами в духовці

Кабачки запеченные с сыром

  • Previous Чорний заварний хліб – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Швидкі квашені баклажани – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли