Сир – продукт, який в змозі поліпшити смак будь-якої страви. А в поєднанні з картоплею робить цей самий смак просто божественним. Якщо додати в запіканку гриби і сметану, то страва стає просто смакотою, яким неможливо насититися. Багатьма людьми порушується навіть дотримання дієти.
Картопля з грибами, м’ясом і сиром в духовці
склад:
- М’ясо – півкіло.
- Картопля – півкіло.
- Гриби – півкіло.
- Лук – 2 шт.
- Майонез – 200 гр.
- Оцет (9%) – 1 стакан.
- Сир твердих сортів – 100 гр.
- Приправи і сіль – за смаком.
- Рослинна олія – за потребою.
Для початку поріжте цибулю півкільцями і замаринуйте його в оцті на 30 хвилин. Маринована цибуля точно пропечеться за відведений час. Якщо ви не в ладах з оцтом, то краще цибулю обсмажити на сковорідці разом з грибочками в невеликій кількості рослинного масла до напівготовності.
Далі розріжте м’ясо на пласти і енергійно відбийте його кухонним молоточком. М’ясо підійде будь-який на вибір – свинина або яловичина. Сіллю і спеціями обсипте мяско з обох сторін. Покладіть рівним шаром у змащену маслом форму для запікання. Взагалі порядок укладання шарів продуктів кожна господиня обирає сама. Хтось в першу чергу кладе шар картоплі, а хтось, як в цьому рецепті – шар м’яса. Я не бачу особливої різниці, так як це духовка і вона обдає ємність жаром рівномірно.
І не забудьте заздалегідь включити духовку, виставивши температуру на 180 градусів. Щоб потім не довелося чекати, поки вона нагріється.
Якщо ви цибулю все-таки замаринували, то промийте його в холодній воді, щоб видалити оцет. Цибулевий шар викладіть поверх м’яса.
І ось настала черга грибів. Раніше я писала, що гриби краще злегка обсмажити перед тим, як помістити в форму. І від своїх слів не відмовляюся. Якщо цибуля ви маринували, то смажте гриби окремо. Ріжте не крупніше. Грибочки також можна вибрати будь-які з наявних. Печериці, гливи або лісові грибочки. Різниці немає, тільки від лісових грибів більше аромату. Отже, укладіть шар грибочків на цибулю.
Тепер займіться підготовкою картоплі. Очищені бульби розріжте на шматки уздовж. Чим тонше будуть шматочки, тим краще. Заправте їх сіллю і приправами, полийте столовою ложкою рослинного масла. Добре перемішайте і покладіть поверх грибів. Половину майонезу розведіть у воді до рідкого стану і полийте розчином верхній шар.
Для того, щоб картопля не залишилася в кінці готування сирої, раджу накрити форму фольгою і помістити в прогрітий духову шафу на 35 хвилин.
Потім дістаньте форму з печі, розмажте залишився майонез по верхньому шару і посипте тертим сиром. Після чого відправляйте в піч ще на 10 хвилин вже без фольги або кришки.
Через 10 хвилин діставайте готове блюдо. Розподіліть по тарілочках і несіть домочадцям або гостям. Тепер ви знаєте, як запекти картопля з грибами, м’ясом і сиром в духовці.
Смачного!
Картопля з грибами і сиром в духовці (рецепт з фото)
Цей рецепт включає до свого складу не свіжі, а мариновані (консервовані) грибочки. Що набагато полегшує процес приготування страви, яке можна ще назвати, як запіканка з картоплі з грибами.
склад:
- Лук – 2 шт.
- Картопля – 1 кг.
- Мариновані гриби – 1 банка.
- Сметана – 400 гр.
- Сир – 150 гр.
- Сіль, приправи – за смаком.
- Рослинна олія – для обсмажування.
Злийте маринад з банки з грибочками в стакан. Самі гриби наріжте пластинами. Лук поріжте дрібними кубиками і обсмажте в олії, поки не пом’якшиться. В цей час включайте духовку на 200 градусів.
Потім покладіть в сковорідку нарізані грибочки і смажте ще хвилин 5 разом з цибулею. Волога з них повинна трохи випаруватися.
Тепер займайтеся картоплею. Його почистіть і шаткують тонкою соломкою. Картопельку залийте сметаною, посипте сіллю і спеціями. Перемішайте і покладіть половину в змащену олією форму або глибоке деко.
Далі йде шар грибочків, обсмажених з цибулею і слідом друга половина картоплі.
На поверхню насипте шар тертого сиру і закрийте форму кришкою або фольгою. Ставте в грубку на 35 хвилин.
Через цей час зніміть фольгу і запікайте в відкритому вигляді ще 10 хвилин для отримання рум’яної скоринки на поверхні запіканки.
І ваш картопля, запечена в духовці зі сметаною готовий! Діставайте і ділите на порції.
Смачного!
Картопля в духовці з помідорами, сиром і грибами
склад:
- Картопля – півкіло.
- Грибочки – 300 гр.
- Помідори – 2-3 шт.
- Сир – 150 гр.
- Вершкове масло – 30 гр.
- Рослинна олія – для змащування дека.
- Сметана – півсклянки.
- Спеції та сіль – за смаком.
Насамперед підготуйте овочі. Почистіть і наріжте цибулю з картоплею. Цибулю – півкільцями, а картопля – маленькими кубиками. Печериці порізати на пластини. Картопля добре промийте. Лук з печерицями обсмажте в сковороді на вершковому маслі, посолити і посипати спеціями. Спершу кладіть в масло цибулю, а після 5 хвилин обсмажування на середньому вогні при помішуванні закладайте грибочки і продовжите 5 хвилинну жарку, не забувши періодично помішувати. Відразу після цього треба включити духову шафу, встановлюючи температурний режим в 200 градусів.
Як змажете рослинним маслом форму для випічки або глибоке деко, завантажте туди картоплю і посоліть його. Зверху покладіть шар з лука і печериць (інших грибочків).
А на цей шар вже укладаєте нарізані поперек кружками помідори. Якщо сметана дуже густа, то розбавте її водою до рідкого стану. Полийте помідори сметаною.
Накрийте фольгою і печіть 20 хвилин. Потім фольгу приберіть і посипте тертим сиром. Надішліть назад в піч ще на 10 хвилин, щоб вийшла рум’яна сирна скоринка.
Через певний час проткніть виделкою запіканку. Якщо вилка входить м’яко і легко, то картопелька готова.
Ось такий нехитрий рецепт, як приготувати картоплю з грибами в духовці! А готову страву діставайте з печі і ділите на порції.
Смачного!
Поділюся одним секретом вдалого приготування будь-якої страви. Завжди перед тим, як ви збираєтеся що-небудь готувати і йдете на кухню, налаштуйте себе на позитивний лад. Тобто скажіть собі «я збираюся зараз приготувати ту чи іншу страву і, я точно знаю, що у мене вийде страва з незабутнім смаком!». І, повірте мені, у вас все вийде, як не можна краще!
І відео рецепт з інструкцією, як готується картопля з грибами і м’ясом під сиром в духовці: