500 рецептів
Рецепти з овочів

Картопляно-кабачкові оладки – Покроковий рецепт з фото

by admin 12 Вересня, 2017 No Comments

Картопляно-кабачкові оладки – колоритне і смачне блюдо, що нагадує чи то німецької, чи польської, то кухню Магрибу з її кругообігом аромату і смаку. Готуються оладки з задоволенням, весь процес від нарізки до подачі займає буквально 10-15 хвилин. Загалом, така собі оригінальна і смачна можливість швидкого обіду або вечері, а ще це полегшений варіант дерунів (дерунів), так як половину тіста займає молодий кабачок.

Інгредієнти для приготування картопляно-кабачкового оладок:

  • картопля – 2 шт.
  • кабачок – 1 шт.
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 100 г
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • перець – за смаком
  • соняшникова олія – 20-30 мл
  • сметана (для подачі) – 150 мл

картопляно кабачкові оладки - інгредієнти

Рецепт приготування картопляно-кабачкового оладок:

Очистити і промити картоплю, вибрати молодий кабачок без насіння всередині. Якщо шкірка кабачка грубі – зрізати її. Можна також використовувати цукіні з тонкою шкіркою.

картопля і кабачок

Натерти на тертці кабачок і картоплю, змішати, додати сіль, перець на свій розсуд і смак.

картопля і кабачок

Потім вбити куряче яйце, додати борошно пшеничне (можна не просіяти її).

яйце і борошно

Замішати тісто з цих інгредієнтів, воно вийде помірно густим, не рідким, таким, щоб можна було набирати ложкою і воно не «тікало».

тісто

Розігріти масло у великій сковороді, ложкою «висадити» оладки (по 1 столовій ложці на 1 шт.), поправити лопатою, виставити середній і навіть повільний вогонь, смажити картопляно-кабачкові оладки близько хвилини.

картопляно кабачкові оладки

Потім перевернути і підсмажити другу сторону, теж приблизно хвилину. До речі, можна смажити такі оладки на сковороді-гриль чи на звичайній сковороді. Головне, робити їх не дуже товстими, щоб серединка встигла просмажиться. А ще треба смажити овочеві оладки так, щоб їм не було тісно в сковороді.

картопляно кабачкові оладки

Сервіруються картопляно-кабачкові оладки зі сметаною, зеленню, а також свіжими овочами (перець, помідори і т. д.). Бажано подавати блюдо гарячим.

картопляно кабачкові оладки

Смачного!

Інші рецепти:

Кабачки запеченные с сыром

Суп из тыквы с кокосовым молоком и имбирем в мультиварке

Смажена картопля по-селянськи - Покроковий рецепт з фото

Картопля з грибами і сиром в духовці

  • Previous Печериці в духовці на шпажках – рецепт з фото7 років ago
  • Next Торт «Шарлотта» – Покроковий рецепт з фото7 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки