Картопляно-кабачкові оладки – колоритне і смачне блюдо, що нагадує чи то німецької, чи польської, то кухню Магрибу з її кругообігом аромату і смаку. Готуються оладки з задоволенням, весь процес від нарізки до подачі займає буквально 10-15 хвилин. Загалом, така собі оригінальна і смачна можливість швидкого обіду або вечері, а ще це полегшений варіант дерунів (дерунів), так як половину тіста займає молодий кабачок.
Інгредієнти для приготування картопляно-кабачкового оладок:
- картопля – 2 шт.
- кабачок – 1 шт.
- яйце – 1 шт.
- борошно – 100 г
- сіль – 0,5 ч. л.
- перець – за смаком
- соняшникова олія – 20-30 мл
- сметана (для подачі) – 150 мл
Рецепт приготування картопляно-кабачкового оладок:
Очистити і промити картоплю, вибрати молодий кабачок без насіння всередині. Якщо шкірка кабачка грубі – зрізати її. Можна також використовувати цукіні з тонкою шкіркою.
Натерти на тертці кабачок і картоплю, змішати, додати сіль, перець на свій розсуд і смак.
Потім вбити куряче яйце, додати борошно пшеничне (можна не просіяти її).
Замішати тісто з цих інгредієнтів, воно вийде помірно густим, не рідким, таким, щоб можна було набирати ложкою і воно не «тікало».
Розігріти масло у великій сковороді, ложкою «висадити» оладки (по 1 столовій ложці на 1 шт.), поправити лопатою, виставити середній і навіть повільний вогонь, смажити картопляно-кабачкові оладки близько хвилини.
Потім перевернути і підсмажити другу сторону, теж приблизно хвилину. До речі, можна смажити такі оладки на сковороді-гриль чи на звичайній сковороді. Головне, робити їх не дуже товстими, щоб серединка встигла просмажиться. А ще треба смажити овочеві оладки так, щоб їм не було тісно в сковороді.
Сервіруються картопляно-кабачкові оладки зі сметаною, зеленню, а також свіжими овочами (перець, помідори і т. д.). Бажано подавати блюдо гарячим.
Смачного!