Незважаючи на те, що сезон пікніків вже далеко позаду, наш сайт хоче поділитися з вами дуже смачним рецептом шашличків з печериць, адже приготувати їх можна навіть у звичайній духовці на шпажках. Виходять такі шашлички з неймовірно багатим ароматом і смаком, а головне – з ними можна сміливо експериментувати. За бажанням, ви можете використовувати ті спеції, які любите і, які є у вас під рукою. Крім цього, щоб зробити печериці в духовці на шпажках не тільки смачними, але і яскравими, до них можна додати улюблені овочі – цибулю (краще червоний), болгарський перець, цукіні і баклажани.
Інгредієнти для приготування шашличків з печериць:
- печериці – 500 г (середнього розміру)
- рослинна олія – 3 ст. л.
- соєвий соус – 3 ст. л.
- суміш італійських трав – 1 ч. л. (за бажанням)
- паприка – 1 ч. л.
- пластівці гострого перцю – 0,5 ч. л. (за бажанням)
- лимонний сік – 2 ст. л.
- часник – 2-3 зубчики
- сіль, перець мелений – за смаком
Печериці в духовці на шпажках – рецепт з фото:
Перш ніж зайнятися грибами, кладемо дерев’яні шпажки в підходящу ємність і заливаємо їх невеликою кількістю води (вона повинна лише злегка прикривати). У такому вигляді залишаємо шпажки на 15-20 хвилин. Завдяки замочуванню під час випічки шпажки не почнуть рум’янитися, тому цей етап краще не пропускати.
А тепер підготуємо печериці. Кожен грибочок ретельно очищаємо від бруду, робимо це за допомогою вологої губки або ж досить швидко промиваємо під проточною водою. Гриби ні в якому разі не замочуємо, так як вони вкрай легко вбирають вологу, а нам зайва вода в грибах не потрібна!
Приготуємо маринад. Робиться він неймовірно просто. В окремій мисці з’єднуємо рослинне масло, соєвий соус, лимонний сік, паприку, пластівці гострого перцю, сушені трави, а також пропущений через прес часник. Перемішуємо і пробуємо. За бажанням додаємо ще мелений перець і трохи солі.
Отриманим маринадом заливаємо печериці.
Ретельно перемішуємо, домагаємося, щоб кожен грибочок був повністю покритий маринадом. Накриваємо миску відповідної за розміром тарілкою або затягуємо плівкою і залишаємо гриби на робочому столі хвилин на 15-20 (якщо часу обмаль, то цей етап можна пропустити і навпаки, якщо часу багато, то для маринування гриби можна залишити на пару годин, але вже в холодильнику), щоб вони просочилися всіма ароматами.
Ароматні печериці нанизуємо на дерев’яні шпажки. У середньому з даної кількості грибів виходить 5-6 шашличків.
Отримані печериці на шпажках встановлюємо на бортики форми для випічки, так, щоб гриби не стосувалися дна форми. Якщо раптом підходить за розміром форми немає, тоді запікати шашлички з печериць можна на решітці, але під решітку обов’язково потрібно встановити деко, щоб під час випікання всі соки з грибів стікали на нього, а не на дно духовки.
Запікаємо печериці в духовці на шпажках при 200 С 15 хвилин. Гриби повинні злегка підсмажитися, але залишитися досить пружними!
Ось і все, смачні і ароматні шашлички з печериць готові! Подаємо їх з улюбленим соусом або просто так! Смачні печериці на шпажках і відразу з духовки і вже повністю остиглі!
Смачного!