Маринувати капусту можна не тільки звичайну білокачанну, але і її більш корисний сорт – червонокачанну капусту. Така червона маринована капуста – чудовий гарнір і закуска до м’ясних страв, а виглядає вона на столі чудово! Якщо ви відчуваєте, що ось-ось здастеся в полон застуді і нудьзі – негайно приступайте до приготування. Безліч вітамінів плюс гармонійні кольори на вашій тарілці не дадуть вам «випасти» із звичного життя і зміцнять здоровий імунітет.
Інгредієнти для швидкого приготування червоної маринованої капусти:
- капуста червонокачанна – 0,5 кг
- морква (велика) – 1 шт.
- часник – 3 зубчики
- сіль – 1 ст. л.
- цукор – 2 ст. л.
- масло рослинне – 50 мл
- лавр – 2 листочка
- столовий 9%-й оцет – 50 мл
- коріандр – 1 ч. л.
- кмин – 1 ч. л.
Рецепт маринованої червоної капусти швидкого приготування:
Підходящий вилок червонокачанної капусти нашаткувати дрібними шматочками, скласти в салатницю. Всипати сіль і злегка пом’яти капустяну нарізку з сіллю руками, зберігаючи її структуру.
Часникові зубки нарізати тонкими слайсами або видавити через звичайну залізну часникодавку прямо в подрібнену капусту.
Морквину посочнее і побільше подрібнити на «корейської» тертці.
Овочеву суміш перемішати і укласти в скляні банки або банку, не надто стараючись і надмірно не трамбуючи.
Для маринаду у теплій воді (достатньо буде 250 мл) розчинити цукор, влити олію і всипати прянощі – коріандр цілими горошинами, лаврові листочки і кмин (за бажанням, можна замінити запашним перцем, хоча кмин – ідеальний до червоної маринованої капусти!).
Нагріти підготовлений маринад з прянощами на вогні, прокип’ятити 2-3 хвилини, щоб коріандр, лавр і кмин максимально розкрили свої аромати і смак.
Перед тим як заливати весь маринад в банки з капустою, морквою і часником – видалити лаврові листки, замість влити в масляну рідину оцет і перемішати. Дати маринаду охолонути, щоб не зварити свіжі овочі. Капуста з морквою повинні залишитися твердими і хрусткими. Коли маринад охолоне й стане трохи теплим – він повністю готовий, можна заповнювати їм банки з овочевою сумішшю. Лишаємо в такому вигляді нашу капусту на 20-30 хвилин, і чекаємо, поки в кімнаті банки зовсім охолонуть. Тепер можна переставити капусту на добу в холодильник, щоб вона остаточно увібрала в себе солодкість, кислоту і смак всіх доданих прянощів.
Через добу закуску вже можна пробувати.
Червона маринована капуста готова!
Смачного!