Сочевиця – прекрасна альтернатива м’яса, адже в ній міститься багато білка. Якщо ви хочете дотримуватися більш здорового харчування, вирішили відмовитися від м’яса, дотримуєтесь посту – наш рецепт котлет з сочевиці допоможе вам у цьому. Подавайте такі котлети з будь-яким гарніром, а також використовувати в бутербродах і гамбургери.
Інгредієнти для приготування чечевичных котлет:
- сочевиця – 250 г
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- сухарі панірувальні
- сіль, перець, спеції – за смаком
- свіжа зелень петрушки/кропу
- рослинне масло
Рецепт приготування пісних котлет з сочевиці:
Сочевицю уважно огляньте, видалите камінчики. Замочити у питній воді на ніч. Вранці можна приступати до приготування котлет. Але якщо хочеться отримати від їжі максимум користі, варто сочевицю проростити. Для цього відкиньте бобові в друшляк і накрийте вологою марлею, складеною в 4 шари. Залиште при кімнатній температурі. До вечора сочевиця проросте, можна починати готувати.
Дрібно поріжте цибулю і обсмажте його до золотистого кольору, не забуваючи помішувати лопаткою.
Кріп і петрушку промийте під струменем проточної води, злегка обсушіть. Подрібніть ароматну зелень ножем з гострим лезом.
Перекладіть в глибоку ємність сочевицю, зелень і смажену цибулю, додайте 1 або 2 чайні ложки спеції, перець, сіль.
Починайте працювати заглибним блендером, намагаючись отримати більш-менш однорідну масу.
Сформуйте з сочевичну суміші котлети, обваляйте кожну сторону в панірувальних сухарях. Хоч у нашому рецепті і не використовувалися яйця, тим не менш котлети з сочевиці добре тримають форму, не розпадаються.
Розігрійте масло в сковороді з товстим дном. Обсмажуйте сочевичні котлети на середньому вогні, по 7-8 хвилин для кожної сторони.
Такі котлети з сочевиці виходять дуже ніжними всередині, але мають хрустящюю апетитну скоринку.
Смачного!