Одне з найбільш «смачних» спогадів дитинства – це омлет, приготовлений дбайливими руками дитсадівських кухарів. З’їдався і з’їдається завжди без залишку маленькими привередами, а тому багато матусі намагаються повторити цей шедевр у себе вдома. Яйця, трохи молока, сіль і сковорода – що може бути простіше? Але, по реакції вашої малечі на отриманий омлет, відразу видно – щось з ним не так… Сьогодні готуємо омлет як у дитячому садку і всі його секрети розкриваємо в нашому покроковому рецепті!
Інгредієнти для приготування омлету як у садочку:
- молоко – 300 мл
- яйця курячі – 6 шт.
- сіль – за смаком
- масло – 50 г
Рецепт приготування омлету в духовці як у дитячому садку:
Перший секрет омлету як в дитинстві – правильне співвідношення кількості яєць і кількості молока. Дотримуйтеся зазначених пропорцій, приблизно на 1 яйце 50-55 мл молока і ви на правильному шляху! Яйця розбити в миску побільше, всипати до них сіль за смаком. І відразу ж секрет №2: перед приготуванням включаємо духовку. Так як все робиться буквально за лічені хвилини, духовка якраз встигне розігрітися (до 180-190 градусів) і омлет ви поставите тільки в гарячу духовку. Заодно сховайте всі свої суперсучасні антипригарні сковороди – омлет як у дитячому садку готується саме в духовці!
Влити до яєць вказану кількість молока або індивідуально розрахованої пропорції.
Наступний секрет підпадає під розряд цілковитого абсурду, а для кулінарів-перфекціоністів може стати справжньою проблемою, але саме він визначає весь результат вашого омлету. А ось і він – не намагайтеся! Не потрібно надмірно збивати суміш віночком, міксером або чим-небудь ще. Потрібно просто з легкістю перемішати яйця і молоко, щоб жовтки, білки і молоко з’єдналися в одну суміш. Важко собі уявити, як кухаря дитячого садка збивають величезну кількість яєць з такою ж необъемной масою молока, тому і нам сильно захоплюватися процесом добування повітряних бульбашок в молочній масі немає ніякої необхідності.
Потім слід підготувати вогнетривку форму для запікання і рясно змастити її вершковим маслом. Форму бажано візьміть високу, щоб максимально наблизитися до бажаного результату, адже листи в шкільних і дитсадівських столових завжди були великими і високими.
Виливаємо молочно-яєчну масу в підготовлену форму. Залиште приблизно одну третину форми на підйом омлету. Випікати омлет необхідно близько 30-40 хвилин при 180-195 градусах, причому перший час (близько 15-20 хвилин) омлетом не цікавимося і духовку не відкриваємо.
Омлет за час випікання в духовці злегка підніметься, але при охолодженні його середина все ж опуститься, що вважається нормальним явищем.
Тепер омлет можна різати на шматочки, змастити зверху розтопленим вершковим маслом і подавати гарячим або теплим.
Смачний омлет як в дитинстві готовий і більше ніяких секретів!
Смачного!