Не встигла осінь окропити землю першими холодними дощиками, нам до божевілля знову хочеться літа! Як же його повернути хоч на мить? Можна відправитися слідом за ним в південні країни або купити екзотичні фрукти і влаштувати вечірку з літніми коктейлями. Але якщо вам хочеться спробувати повернути літо більш дешевим, а головне-смачним способом, приготуйте салат «Кавун»! Такий веселий салатик підніме настрій і поверне в щасливе теплу пору відпусток, відпочинку, моря і соковитих кавунів!
Інгредієнти для приготування салату Кавун:
- консерви рибні (сайра, сардина, горбуша, тунець) – 1 банка
- сир плавлений – 250-300 г
- перець солодкий (свіжий, червоний) – 1 шт.
- помідори червоні (середні) – 4-5 шт.
- маслини чорні – 6-7 шт.
- яйце куряче – 2 шт.
- майонез – 2-3 ст. л.
- будь-яка свіжа зелень – 1 великий пучок
- сіль – за смаком
Рецепт приготування салату у вигляді кавуна:
Плавлені сирки потрібно натерти на дрібній терці, додати майонез і видавити до сырку часник через прес. Масу перемішати, переконатися, що вона має достатню в’язкість, так як шар з сиру буде основою в цьому салаті – він буде підтримувати всі інші шари і слугувати таким собі «каркасом».
Для салату взяти салатницю з широким дном, викласти боки і дно харчовою плівкою. Сирно-часникову суміш викласти в салатницю і розподілити не тільки по дну, але і з боків ємності. Товщина шару не менше 1 сантиметра, він буде імітувати білу частину кавунової кірки.
Для створення «м’якоті кавуна» потрібно нарізати червоний солодкий перець і помідори такого ж яскраво-червоного відтінку, видалити з них насіння з помідорним соком, посолити і приправити за смаком. Додати подрібнені оливки – це будуть кавунові кісточки для нашого салату. Залишити один помідор і одну-дві маслинки для прикраси верху.
Викласти помідори і перець з маслинами на сирний шар, утрамбувати.
Серединка кавуна найсмачніша, тому для неї відварити яйця круто, нарізати дрібними кубиками і розім’яти їх виделкою разом з рибними консервами (рідина з банки потрібно злити).
Викласти рибу з яйцями в центральне поглиблення, добре утрамбовуючи. У такому вигляді салатну заготівлю перекласти в холодильник на 2-3 години, щоб сирна маса добре охолола і відмінно тримала форму салату.
Перед подачею салатницю перевернути на широке блюдо відповідного розміру і зняти плівку.
Пучок свіжої зелені порубати дуже-дуже дрібно.
Присипати боки сирної заготовки зеленої «крихтою». Зелені бочка нашого кавуна готові! Продовжуємо прикрашати: дрібними кубиками нарізати помідор (знову ж прибираємо насіння і сік) викласти їх по колу, а зверху розкласти «кавунове насіння» у вигляді дрібно подрібненої маслини.
Салат «Кавун» готовий!
Пригощайтеся своєю часточкою!
Смачного!