500 рецептів
Салати

Салат «Кавун» – Покроковий рецепт з фото

by admin 3 Липня, 2017 No Comments

Не встигла осінь окропити землю першими холодними дощиками, нам до божевілля знову хочеться літа! Як же його повернути хоч на мить? Можна відправитися слідом за ним в південні країни або купити екзотичні фрукти і влаштувати вечірку з літніми коктейлями. Але якщо вам хочеться спробувати повернути літо більш дешевим, а головне-смачним способом, приготуйте салат «Кавун»! Такий веселий салатик підніме настрій і поверне в щасливе теплу пору відпусток, відпочинку, моря і соковитих кавунів!

Інгредієнти для приготування салату Кавун:

  • консерви рибні (сайра, сардина, горбуша, тунець) – 1 банка
  • сир плавлений – 250-300 г
  • перець солодкий (свіжий, червоний) – 1 шт.
  • помідори червоні (середні) – 4-5 шт.
  • маслини чорні – 6-7 шт.
  • яйце куряче – 2 шт.
  • майонез – 2-3 ст. л.
  • будь-яка свіжа зелень – 1 великий пучок
  • сіль – за смаком

салату кавун - інгредієнти

Рецепт приготування салату у вигляді кавуна:

Плавлені сирки потрібно натерти на дрібній терці, додати майонез і видавити до сырку часник через прес. Масу перемішати, переконатися, що вона має достатню в’язкість, так як шар з сиру буде основою в цьому салаті – він буде підтримувати всі інші шари і слугувати таким собі «каркасом».

плавлені сирки

Для салату взяти салатницю з широким дном, викласти боки і дно харчовою плівкою. Сирно-часникову суміш викласти в салатницю і розподілити не тільки по дну, але і з боків ємності. Товщина шару не менше 1 сантиметра, він буде імітувати білу частину кавунової кірки.

плавлений сир

Для створення «м’якоті кавуна» потрібно нарізати червоний солодкий перець і помідори такого ж яскраво-червоного відтінку, видалити з них насіння з помідорним соком, посолити і приправити за смаком. Додати подрібнені оливки – це будуть кавунові кісточки для нашого салату. Залишити один помідор і одну-дві маслинки для прикраси верху.

помідори і перець

Викласти помідори і перець з маслинами на сирний шар, утрамбувати.

помідори з маслинами

Серединка кавуна найсмачніша, тому для неї відварити яйця круто, нарізати дрібними кубиками і розім’яти їх виделкою разом з рибними консервами (рідина з банки потрібно злити).

рибні консерви з яйцями

Викласти рибу з яйцями в центральне поглиблення, добре утрамбовуючи. У такому вигляді салатну заготівлю перекласти в холодильник на 2-3 години, щоб сирна маса добре охолола і відмінно тримала форму салату.

рибний сайт

Перед подачею салатницю перевернути на широке блюдо відповідного розміру і зняти плівку.

салат у формі кавуна

Пучок свіжої зелені порубати дуже-дуже дрібно.

зелень

Присипати боки сирної заготовки зеленої «крихтою». Зелені бочка нашого кавуна готові! Продовжуємо прикрашати: дрібними кубиками нарізати помідор (знову ж прибираємо насіння і сік) викласти їх по колу, а зверху розкласти «кавунове насіння» у вигляді дрібно подрібненої маслини.

салат у вигляді кавуна

Салат «Кавун» готовий!

фото салат кавун

Пригощайтеся своєю часточкою!

салат кавун

Смачного!

Інші рецепти:

Листковий торт-салат «Мімоза» - Покроковий рецепт з фото

Вінегрет з рибою - Покроковий рецепт з фото

Салат Олів'є з ковбасою та горошком класичний

Салат з черемші з яйцем - Покроковий рецепт з фото

Салат з моцарелою, яблуком і цибулею-пореєм - рецепт з фото

Салат з кропиви і щавлю - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Бісквітний торт з сирно-сметанним кремом – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Домашній плавлений сир – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли